A Kiscsillag Semmi Konferenciája a POSZT-on is

2016. május 23.
A Lovasi András és Földes Eszter közös darabjából született artrock koncertszínház, az elmúlt években nagy sikerrel futott Idáig tudom a történetet zenés estek folytatása minden várakozást felülmúlt.

A Semmi Konferencia bemutatóját az Erkel Színházban több hónapos próbafolyamat előzte meg, melyet a három főszereplő – Lovasi András, Leskovics Gábor és Péterfy Bori – mellett további öt közreműködő (Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Busa Pista és Likó Marcell) és maga a rendező, Földes Eszrer egészített ki a színpadon.

„Fontosnak éreztük, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és egy számunkra is új területre merészkedjünk. Nagy kihívás volt a klasszikus koncerthelyzetet tovább fejleszteni koncertszínházzá, egyszerre figyelni a dalokra, arra, hogy mit mondunk, melyik pedálra kell lépni, hova kell közben állni… mindezt úgy, hogy fejből mondtuk a szöveget is. Óriási élmény volt, és kicsit hiányozni is fog, mert nagyon sok ideje minden percünket a készülés kötötte le” – mesélt a bemutató után Lovasi András az estéről.

Egyedülálló artrock produkció jött létre, amely amellett, hogy nagy számban vonultat fel egy színpadon a hazai zenei életből ismert frontembereket, a műfaji határokat feszegetve ötvözi a színház és az élő koncertek világát. Az „alkalmi társulat” egy egészestés art rock darabbal ugrott fejest egy új világba, és szentelte magát a „semmi” felkutatásának, melyet a jelek szerint a közönség nemcsak kitüntetett figyelemmel jutalmazott – hiszen elővételben elkelt rá az összes jegy-, de óriási vastapssal is ünnepelte a koncertszínház születését.

A zenei alap korábbi Kiscsillag dalokra épül – például a 2006-os Menetszélre, amely már akkor ötletet adott a cselekményhez -, melyeket új, kifejezetten a Konferenciára írt számokkal egészítettek ki, amik az ősszel megjelenő Kiscsillag kiadványra fognak felkerülni. Aki lemaradt vagy újranézné a koncertszínházat, annak jó hír, hogy legközelebb június 14-én, a POSZT programjának keretében tartják meg a Konferenciát Pécsett.