Két év után újra: Magashegyi Underground Szimfonikus Remix Koncert

2016. június 03.
Június 19-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatja be "felfrissített" szimfonikus műsorát a Magashegyi Underground csapata: a korábban három MÜPA teltházat produkáló repertoárt kiegészítették a néhány héten belül megjelenő harmadik albumuk, a "Talált tenger" dalaival. A szokásos közreműködők - Talamba Ütőegyüttes, Harmonia Garden Orchestra, Discantus Énekegyüttes - mellett az este különleges vendége Beck Zoli, a 30Y frontembere lesz.

Az idén tíz éves Magashegyi Underground meglepetések egész sorozatával köszöni meg rajongóinak az együtt eltöltött évek közös tapasztalásait, élményeit. A sorból nem maradhat ki különleges, szimfonikus produkciójuk sem, melyet ezúttal a Városmajori Szabadtéri Színpadra hoznak el. A koncerten elhangzanak a 2010-es Ezer Erdő, és a 2013-as Tegnapután legismertebb dalai, ám az eddigi szimfonikus repertoár mellett átdolgozásra kerül a hamarosan megjelenő Talált tenger című nagylemezük több szerzeménye is.

„Nagyon szeretünk szimfonikus koncerteket adni, teljesen más élményt és teljesen más kalandot jelentenek a „hagyományos” koncertjeinkhez képest. Bár sokan kérdezték az elmúlt két évben, mikor láthatnak minket újra szimfonikus környezetben, a magunk részéről most éreztük elérkezettnek az időt, hogy összehívjuk a teljes közreműködői csapatot és az új dalokkal kiegészítve egy minden eddiginél színesebb, izgalmasabb műsort állítsunk össze” – nyilatkozták a zenekar tagjai.

A június 19-i eseményen a Magashegyi szimfonikus koncertek „jól bevált” csapatához – Talamba Ütőegyüttes, Harmonia Garden Orchestra, Discantus Énekegyüttes – csatlakozik a 30Y dalszerző-frontembere, Beck Zoli is. Több szempontból is különleges lesz ez a produkció, hiszen közös sikerük, az Árnyékok című dalban való közreműködés után Zoli még jobban belefolyt a közös munkába: a harmadik Magashegyi albumra több dalszöveget is írt a zenekarnak, amelyek közül néhányat itt hallhat a közönség először élőben.