Brains nyárindító koncert a Budapest Parkban

2016. június 23.
A nyár legnagyobb önálló koncertjét adja június 25-én a legsikeresebb hazai elektronikus zenei koncertzenekar, a BRAINS. A napokban megjelent "Strange Days" című új daluk mellett valamennyi korábbi slágerüket is eljátsszák. A koncertre különleges látvánnyal készülnek, vendég KRSA, a PASO frontembere, a bemelegítésről pedig JumoDaddy és MC Kemon gondoskodnak.

Mozgalmasan telnek a Brains napjai: elnyerték „az év elektronikus hangfelvételéért” járó Fonogram díjat, illetve a fesztiválszezon indításaként új dallal jelentkeztek Strange Days címmel.

„A ‘Hurts’ című dalunk óta szerettünk volna készíteni egy hasonlóan kemény számot mind hangzás, mind szöveg tekintetében – mesélt az új felvételről a csapat énekese, MC Columbo. – Sok olyan dolog történik a világban, amit nem is gondolnánk, hogy befolyásolni tudunk – ha egyedül nem is, de együttes erővel mindenképp. A dal ezt az összefogást erősíti, azt az érzést, hogy akik hasonlóan nyitott szemmel járnak, érezzék, nincsenek egyedül.”

Az új dal természetesen elhangzik a Budapest Parkban is, ahogy a korábbi slágerek is, emellett néhány rég nem játszott dalt is leporolnak, a színpadi akciót pedig az állandó vendég MC Zeek mellett KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra örökmozgó frontembere erősíti.

Akik rendszeresen látogatják a Brains koncertjeit, megszokhatták, hogy a csapat évről évre egyre komolyabb és ambiciózusabb látvánnyal kíséri műsorát. A 2016-os színpadi design azonban minden korábbin túlmutat: egyedi, futurisztikus díszlet uralja a színpadot, amely a zenével, a fényekkel és a vetítéssel együtt komplex, 21. századi élményt ad. A koncerthangulat megalapozásáról a nemzetközileg is egyre elismertebb DJ-producer JumoDaddy és MC Kemon (Irie Maffia) gondoskodnak.