Mesés állatkerti kalauz – Pandala az állatkertben

2016. június 29. |

Parádi Orsolyát nem kell bemutatni azoknak, akik találkoztak már olyan kaviccsal, amelyet ő töltött meg élettel. Magyarországon és külföldön egyaránt rendszeresen tart workshopokat és gyerekfoglalkozásokat, amelyeken színezői is felbukkannak – így született meg az első, magyar alkotó által tervezett, felnőtteknek szóló színező, a Pandala-szigetek, amely csakhamar a könyves sikerlisták élére ugrott. És végre itt az újabb kötet, Pandala az állatkertben című különleges, családi mese- és színezőkönyv, amely az idén 150 éves állatkertbe kalauzol.

Pötty, a pandalakölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, és a nyomok egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megleljék az elveszett pandalakölyköt. Miközben Pötty nyomát követik, kaland kalandot követ, így sorra megismerkednek a Budapesti Állatkert legendás lakóival.

„Bár állatkertünk több lakója szerepelt már könyvben, most először fordul elő, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyv kifejezetten a Fővárosi Állatkertről szól – mondja Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. – Ráadásul nemcsak szórakoztat, de a maga kedves módján számtalan érdekes dolgot is megtanít a nálunk élő állatokról. Külön öröm, hogy ez a különleges könyv állatkertünk 150. születésnapjára készül el. Ennél szebb ajándékról nem is álmodhattunk volna.”

Kolibri Kiadó

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban irodalom

Utazz Szerb Antal nyomában Olaszországban