Mesés állatkerti kalauz – Pandala az állatkertben

2016. június 29.
Parádi Orsolyát nem kell bemutatni azoknak, akik találkoztak már olyan kaviccsal, amelyet ő töltött meg élettel. Magyarországon és külföldön egyaránt rendszeresen tart workshopokat és gyerekfoglalkozásokat, amelyeken színezői is felbukkannak – így született meg az első, magyar alkotó által tervezett, felnőtteknek szóló színező, a Pandala-szigetek, amely csakhamar a könyves sikerlisták élére ugrott. És végre itt az újabb kötet, Pandala az állatkertben című különleges, családi mese- és színezőkönyv, amely az idén 150 éves állatkertbe kalauzol.

Pötty, a pandalakölyök egy reggel eltűnik a Pandala-szigetekről. Trópusi mentőcsapat indul utána, és a nyomok egészen a Budapesti Állatkertig vezetik őket. Itt találkoznak Ashával, a kiselefánttal, aki segít nekik, hogy mielőbb megleljék az elveszett pandalakölyköt. Miközben Pötty nyomát követik, kaland kalandot követ, így sorra megismerkednek a Budapesti Állatkert legendás lakóival.

„Bár állatkertünk több lakója szerepelt már könyvben, most először fordul elő, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyv kifejezetten a Fővárosi Állatkertről szól – mondja Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. – Ráadásul nemcsak szórakoztat, de a maga kedves módján számtalan érdekes dolgot is megtanít a nálunk élő állatokról. Külön öröm, hogy ez a különleges könyv állatkertünk 150. születésnapjára készül el. Ennél szebb ajándékról nem is álmodhattunk volna.”

Kolibri Kiadó