BORSZERDA Modiglianival és Picassóval

2016. július 05.
Júliusban szerda esténként ismét várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza a Magyar Nemzeti Galériában.

Idén nyáron a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő művésze, Modigliani és Picasso kiállítása egyszerre tekinthető meg a Magyar Nemzeti Galériában; ez a világ legnagyobb múzeumainak történetében is rendkívül ritka pillanat. Az idei Borszerdák borszakértőit, Mácsai Ilonát és Lukács Szabolcsot is Modigliani és Picasso művei ihlették meg az estek borválogatásának összeállításakor. Az érdeklődők július 6-án és 20-án a Modigliani-kiállítást, július 13-án és 27-én a Picasso-kiállítást tekinthetik meg a hosszított nyitvatartás során. A tárlatok mellett borkóstolóval, koncerttel, előadással és tárlatvezetésekkel várjuk látogatóinkat.

Az este részletes programja:

Előadás

18.30 Modigliani – mítosz és valóság. Kovács Anna Zsófia művészettörténész előadása

TÁRLATVEZETÉSEK

18.00 és 20.30 Művészek és megrendelők (Tárlatvezetés a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításban)

18.30 és 21.00 Tüzes fények, perzselő színek, édenkerti tájak – A nyár a modern magyar festészetben (Tárlatvezetés a Modern idők című kiállításban)

19.00 Commodore 64, floppy, mátrixnyomtatók – Emlékeznek még? (Tárlatvezetés a Magyar művészek és a számítógép című időszaki kiállításban)

18.30 Around the World with Mihály Munkácsy | Guided tour in ENGLISH in the Munkácsy-exhibition

ZENE Gáspár Károly Trió

Az első Borszerdán, július 6-án a Modigliani-kiállítás, az állandó kiállítások, valamint a Perspektívák – művészet és etnográfia és a Magyar művészek és a számítógép című időszaki kiállítások látogathatók.

HELYSZÍN: Magyar Nemzeti Galéria, Budavári Palota, C épület