Érzéki balett Stahl Barbara legelső klipjében

2016. július 13.
Egy egzotikus balerina, szőke szépségek, vintage helyszín, VHS hangulat. Ezek szerepelnek Stahl Barbara legelső videó klipjében, mely a Flower című dalához forgott. Barbara tavasszal jelentette meg 9 című bemutatkozó nagylemezét, a kézi kamerával rögzített videó pedig egyfajta imidzs filmként készült ehhez a fülbemászó dalhoz.

Stahl Barbara itthon szinte egyedüli énekesnőként képviseli az elektronikával kevert r&b műfajt. Tavasszal jelentette meg 9 című debütáló albumát a MamaZone kiadó gondozásában, melyet High Love, azaz Lotfi Árzsáng producerált.

A klip a korong 3. dalához, a Flower-hez készült, melyben – az egész lemezre jellemzően – a lo-fi „koszos” hangzás keveredik a lágy, érzelmes énektémákkal és elegáns zongorajátékkal. Ez a párhuzam a klipben is megjelenik: a káprázatos helyszínt, a Writer’s villát egy érzéki balerina két hideg szépséggel táncolja körbe, a videót pedig egy régi kézi kamerával rögzítették, amiaz egésznek ad egy különleges, VHS-re emlékeztető hangulatot.

„Az első videoklipemet egy imidzs klipnek szántuk, amiben a történetmesélés helyett inkább az esztétikára koncentráltunk. A Flower egy finom, lányos, szépelgő dal, teli szerelemmel es vágyakkal, igyekeztünk a képi világot is átitatni ezzel a hangulattal. A dalban egy nő érzelmeinekkibontakozását énekelem meg a virág metaforán keresztül. Ez a motívum a klipben a szereplők és a tánc fokozatos kibontása, „kinyílása” által elevenedik meg” – meséli a klip koncepciójáról Barbara, aki főszereplőként van jelen a videóban a három modell társaságában.

A fiatal ciprusi balerina, Victoria Chanel a táncos jelenetek főszereplője, ő alkotta meg a teljes koreográfiát, a vele kontrasztban lévő modellek pedig támogatják szenvedélyes mozdulatait.

A klip rendezője Szelei Dóra, a 9 art workjét is jegyző Hencz Péter pedig operatőrként vett részt a forgatáson, míg a vágásért ketten feleltek. „Mindkettőjük nagyszerű művész, egyedi látásmóddal és ízlésvilággal és kettejük közös munkájából egy nagyon különleges dolog született”- teszi hozzá Barbara. Élőben legközelebb július 20-án a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, 22-én pedig a Campus Fesztiválon lesznek hallhatóak Barbara dalai.