Izgalmas divatkoncert a Trafóban

2016. augusztus 19.
Jó előre szólunk, nehogy lemaradjatok! Szeptember elején a Soharóza Tabu kollekció címmel mutatja be új előadását, amely Nagy Fruzsina és Halas Dóra közös munkája.

Test, szex, betegség, vér, halál, horrormondókák, genderkérdés. Főszerepben a kényes témák és a külső-belső tabuk ihlette extravagáns ruhaköltemények. A Tabu kollekció című divatkoncert a legendás PESTIESTI kosztümmágusának és a Soharóza vezetőjének közös vizuális és hangzó ínyencsége. Nagy Fruzsina jelmeztervező és Halas Dóra karnagy szakmáik ötvözéséből születő látványos divatkoncertje olyan játékos világképet rajzol elénk, melyben az izgalmas és titkon mindenkit foglalkoztató tabutémák vonulnak fel a mindennapok frusztrációinak kifutóján. Hogy végre egyszer farkasszemet nézhessünk velük a Trafóban szeptember 8-án, 9-én és 10-én.

A Soharóza 25 kórustagjával közösen teremtett Tabu kollekció szókimondó világának szereplői az intimitás tradícióit felrúgó kérdéseket sajátos humorral kezelik. A kifutót idéző színpadon a folyamatosan változó emberi test, a nemi szerepek, a szexuális érzelmek, az ösztön és a gyermeki félelem különböző extrém jelmezek ihletforrásaivá lesznek. Az éneklő modelleknek – többek közt 3D-nyomtatással és ledvilágítással – tervezett, közel száz egyedi jelmezt és kelléket fényvetítések emelik ki a tér sík dimenziójából.

Fotó: Nagy Gergő