Új fesztivál születik: Budapest Ritmo

2016. szeptember 26.
Valószínűtlen, meglepő találkozások, nemzetek közös produkciója és sokszínűség – ez az első Budapest Ritmo. Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei fesztiválján örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak lépnek fel együtt, közös produkciókban. A magyar és kelet-európai előadók mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen színpadra állnak és az ősbemutatókon kívül lehetőséget kapnak válogatott feltörekvő tehetségek is.


Söndörgő (Fotó: The Orbital Strangers Project)

A Hangvető és a CAFe Budapest közös programsorozata hagyományteremtő céllal jön létre, a régió és a világ találkozópontjaként. A nagyszabású megnyitó után három napon át, három színpadon és a Müpa mellett felállított sátorban szól a világ huszonöt országából ideérkező fellépők zenéje.

Buda Folk Band (Fotó: Dudás Szabolcs)

A Budapest Ritmo nyitókoncertje, a Bartók-Források, utazásra invitálja a közönséget Bartók Béla gyűjtéseinek eredeti helyszíneire és korába.A fellépők Balog József, Bognár Szilvia, a Buda Folk Band, az Ifjú Szívek Táncszínház, a Söndörgő, a Vujcsics Együttes és Zalai Antal.

A fellépők között megtaláljuk az ausztrál Federspielt, a török Omar Faruk Tekbileket, a mauritániai Noura Mint Seymalit, a kolumbiai Meridian Brotherst, a bosnyák Amira Medunjanint, valamint az EGT-alap támogatásával a norvég Monoswezi, a Vassvik és az Offroad. Először zenél együtt Tarek Abdallah és Adel Shams El-Din a Balogh Kálmán – Lukács Miklós cimbalomduóval és a Ritmo-ra áll össze először a színpadon Szalóki Ági, Pandzarisz Dina és Lakatos Mónika. Both Miklós ugyancsak a fesztiválon mutatja be különleges, ukrajnai gyűjtéseken alapuló műsorát.

Helyszín: Müpa

Dátum: október 13-16

Jegyek:

Megnyitó (Október 13.) – 2100-3900 Ft

1. nap (Október 14.) – 2000 Ft

2-3. nap (Október 15-16.) – 3000 Ft

3 napos bérlet (1-2-3. nap) – 7000 Ft

További információk:

www.budapestritmo.hu