Zárt ajtók és tárt lábak a Tünet Együttes új darabjában

2016. szeptember 27.
Nincs velük bajom, ha a négy fal között csinálják – hangzik a „toleráns" mantra, amivel minden szexuális devianciát el lehet intézni. De mi történik valójában a négy fal között, ami takargatásra szorul? Mit csinálnak, vagy inkább mit nem csinálnak a mai párok? Szeptember 30-án debütál a Négy fal között – avagy zárt ajtók tárt lábak című új darab a Tünet Együttes műhelyéből, Ördög Tamás (Dollár Papa Gyermekei) rendezésében.

A darab különleges megközelítési módját a Tünet Együttes tánc/test/absztrakció és a Dollár Papa Gyermekei színész/szöveg/valóság központú munkamódszerének ötvözése garantálja. „Az érdekel, hogy korunk testiséggel, szexualitással átitatott világában, ahol a test kultusza az ókori görög eszményhez kezd abszurd módon hasonlítani, mit találunk a felszín alatt?” – mondta Ördög Tamás rendező a próbafolyamatról.

Az időtlenül ismerős polgári mesében egy átlagos család éppen karácsonyra készülődik. Az év azon ünnepére, amely láthatatlanul, mégis sebészi precizitással erősíti fel a problémás családi tüneteket. A belső feszültségek feloldásáért Dr. Fritz Kahn A szerelem iskolája című kézikönyvéhez fordulnak, ám a jó doktor eszményi világa – melyben illatos és kívánatos Nők erős és potens Férfiakkal szeretkeznek – sajnos nem minden szerelmi viszonyra illik.

Az új darabot szeptember 30-án, október 1-jén és 2-án 19.00 órakor mutatja be a társulat a Jurányi Házban kialakított, saját próbatermében, a Tünet Stúdióban. A helyszínválasztás nem véletlen: „A Tünet Stúdió intim terébe lépve a nézők szokatlanul közelről nézhetik az előadást, ráadásul egy olyan történetbe csöppenve, amibe nem szokás nézőt engedni – mint egy kukkoló, aki elfelejtett elrejtőzni. Ezt az előadást itt tudom elképzelni, ahol az alkotók otthon vannak, és remélem a nézők is otthon érzik majd magukat” – mondta Szabó Réka, a Tünet Együttes vezetője.

Az extra izgalmak érdekében a társulat arra buzdítja a nézőket, hogy ha tehetik, az előadásra hozzanak magukkal fejben egy titkot. Lehetőleg olyat, amit még soha nem mondtak el senkinek…

Infó: www.tunetegyuttes.hu