3 könyv, amit érdemes beszerezned

2016. november 24.
Három izgalmas könyvújdonságot mutatunk! Ideális ajándék lehet a fa alatt, vagy csak úgy magadnak.

Hendrik Groen: Lesz ez még így se – A 83 és ¼ éves Hendrik Groen titkos naplója

Az utóbbi idők legnagyobb holland könyvsikere. Hendrik Groen valóságos nemzeti hős lett hazájában, képmásával bögréket díszítenek, a rajongók magukra is tetováltatják. Hendrik naplója hónapokig vezette a sikerlistákat, az eladások rekordot döntöttek, jelenleg 29 nyelvre fordítják. A legszórakoztatóbb „nyugger” naplója nem véletlenül hódította meg a világot.

A könyv hőse Hendrik Groen az Alkonypír öregotthon lakója, ahogyan magát nevezi, nyugger, aki nem várja ölbe tett kézzel a Kaszást, hanem elébe megy a kalandoknak, hogy életének utolsó éveit színesítse. Szarkasztikus humor, imádnivaló karakterek és egyáltalán nem szokványos cselekmény.

Felső korhatár nélkül ajánljuk mindenkinek, aki szereti a megható, kedves, vicces, szarkasztikus, szórakoztató történeteket.

Libri, 3599 Ft

Gianni: Olaszul l’enni jó

„Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is mindent megtesz azért, hogy hitvallását megismertesse a budapesti közönséggel is. Most arra vállalkozott, elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is. Alapanyag-beszerzés, kihívások egy konyhán és az étlapváltás nehézségei. A Pomo D’Oro fogalom az olasz gasztronómiát kedvelők körében, így minden bizonnyal sokan lesznek kíváncsiak az autentikus receptekkel kiegészített, gyönyörű fotókkal illusztrált kiadványra.

A könyv azonban nem csupán gasztronómiai utazás, hiszen a Pomo D’Oro beszámolóin és gondolatain keresztül elénk tárul az olasz életérzés, bepillantást nyerünk az olasz kultúrába és egy étterem csapatának mindennapjaiba, de természetesen megismerhetjük Rosario Simeoli séf néhány csodás receptjét is. Gianni közvetlen stílusa pedig a sorok között is mindenkit magával ragad, személyes története inspiráló és példamutató lehet mindazoknak, akik hozzá hasonlóan mernek kockáztatni és bátran belevágni valami új dologba is.

Kossuth Kiadó, 5941 Ft


Fiala Borcsa: Egy cirkuszigazgató mindennapjai – Anyaság rocks!

Fiala Borcsa, a wmn.hu szerzője korábban éveken át A cirkuszigazgató hétköznapjai címen futó nagy sikerű blogjában jegyezte le „porondmesteri” tevékenységét; élete legviccesebb, vagy legtanulságosabb eseményeit anyaként, ötleteket adva a többi cirkuszigazgató anyukának, hogy miként őrizzék meg fejüket a gyereknevelés oroszlánszájában. Borcsa terápiás céllal kezdett el otthoni élményeiről blogot írni, melyben két cseperedő gyermekével a tökéletes anyukaképért küzd, mondanunk sem kell, nagyon-nagyon szerethetően, ugyanakkor sikertelenül.

Most írásai könyv formában szórakoztathatnak minket.

Libri, 2879 Ft