Capa pop-up ingyenes programsorozat

2017. január 27.
Ingyenes koncertek, filmvetítések és irodalmi estek a Nagymező utcában, a Capa Központban.

Capa pop-up néven a fotó mellett a társművészetek felé nyit a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és ingyenes kulturális programsorozatot rendez. Január végétől március közepéig háromszor két nap estéjén minőségi koncertek, irodalmi beszélgetések, slam poetry programok és filmvetítések lesznek az Ernst Lajos által építtetett épület rendezvénytermében.

Január 27-én, pénteken 18 órától Hajdu Szabolcs díjnyertes Ernelláék Farkaséknál című filmjét vetítik (angol felirattal), amit beszélgetés követ a rendezővel és feleségével, Török-Illyés Orsolya színésznővel. Fél 9-től Barabás Lőrinc ad egyéni koncertet, billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatva meg dalait.

Február 17-én a Capa Központ kortárs finn fotókiállításából tartanak tárlatvezetést, majd a Vírus Klub estje következik, amelynek, a kiállításhoz kapcsolódva, ezúttal a függetlenség lesz a témája.

Február 18-án Vranik Roland új filmjét, a magyar társadalomba beilleszkedni próbáló, afrikai bevándorló történetét bemutató Az állampolgárt vetítik, majd a rendezővel való beszélgetés után Robert Capa képeiből merítő slam poetry est következik.

Március 16-án este 6-tól Röhrig Gézával Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője beszélget, majd ismét az előadó költészeté a színpad, ezúttal Apokalipszis most címmel a háromszoros Oscar-díjas operatőr Vittorio Storaro képeit ihletként használva verselnek a meghívott slammerek.

Az utolsó napon, március 17-én Bereczki Csaba kreatív dokumentumfilmjét, az amerikai születésű klezmerzenészekről és európai gyökereiről szóló Soul Exodust lehet megnézni és hallgatni, majd a Capa pop-up programsorozat IAMYANK koncertjével zárul.

A programokon a részvétel ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, rendezvényterem (1065 Budapest, Nagymező utca 8.)