Mi már olvastuk: Carrie Fisher – A hercegnő naplója

2017. március 30.
Péntekenként olyan könyveket ajánlunk nektek, amelyeket olvastunk, szeretünk és remélhetőleg, ti is szeretni fogtok.

Carrie Fisher – A hercegnő naplója

Az első mondat: „1976-ban volt a Charlei angyalai, a Laverne & Shirley és a Családi Viszály tévépremierje.”

A történet: Carrie Fisher őszintén és játékos öniróniával ír a Csillagok háborúja forgatásán átélt élményeiről, a Harrison Forddal való viszonyáról, a hírnévvel járó életről. A visszaemlékezésben megosztja 19 éves énjének naplójegyzeteit is. A humorral átitatott sorok mögött a Leia hercegnővé lényegült színésznő egy életen átívelő tragédiája bontakozik ki előttünk.

Az erőssége: A könyve erőssége Carrie Fisher könnyed és közvetlen stílusa, amellyel egyszerre idézi meg kedvenc tini regényeink hangulatát és a való élet utánozhatatlan fordulatait. A hercegnő naplója új nézőpontban tünteti fel a világsztárok életét, Carrie Fisher leveszi Leia hercegnő maszkját, és a mögötte rejtőző félénk és bizonytalan lányban egy kicsit mind magunkra ismerünk.

A szerzőről: A Csillagok háborúja filmek Leia hercegnőjeként vált világszerte ismertté. Scriptdoctorként dolgozott (a forgatókönyvek véglegesítéséért felel), több könyve megjelent, mint a Képeslapok a szakadékból vagy a Vágyivászat, amelyekből film is készült.

Hol és mikor olvasd: Az önéletrajzi könyv egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Olvasd a reggeli kávé mellett vagy este a villamoson. Vedd a kezedbe, ha szeretnél humorral tekinteni az életedre, ha szükséged van az Erőre.

Libri, 3999 Ft