Irodalmi est a szülés szabadságáról

2017. május 05.
A Magyar Színház ingyenesen látogatható felolvasó estet tart szülésről, anyaságról és szabadságról.

A Magyar Színház szövegfelolvasó maratont rendez május 7-én 18 órától a Nagyszínpadon. A novellák anyák, apák, szülésznők, bábák és dulák valós elbeszélései a szülés élményéről, olyan történeteken keresztül, amelyek rendhagyó módon zajlottak le – vagy örömként vagy traumaként megélve.

Az est célja, hogy kiálljon a nők mellett, akik olyan körülmények között szeretnék világra hozni gyermeküket, amelyek között biztonságban érzik magukat, legyen szó otthoni- vagy kórházi szülésről. A túlszabályozással szemben arra hívják fel a figyelmet, hogy a szülés egy természetes folyamat, amelyhez nem szabadna félelmet társítani.

A programot az ikrekkel várandós Ruttkay Laura nyitja meg. A novellákat a Magyar Színház társulatának tagjai és barátaik nyitják meg. Az est folyamén hallhatjuk többek között Hegyi Barbarát, Hámori Gabriellát, Ullmann Mónikát, Csonka Andrást és Mácsai Pált.

A belépés a rendezvényre ingyenes. A felolvasás éjfélig tart, de annyi időt tölthetünk el a nézőtéren, amennyit szeretnénk.

Bővebben ITT!