A kocsikázást imitálva altatja el a babákat a Ford bölcsője

2017. április 28.
Jó hír azoknak a szülőknek, akik csak az autóban tudják megnyugtatni síró babájukat: a Ford bölcsője ugyanezt az élményt imitálja a kicsik számára a lakás kellős közepén.

Az andalító kanyarok és a motor egyenletes zümmögése rengeteg kisbabára van nyugtató hatással, épp ezért sok szülő próbálja kocsikázással altatni gyermekét. A háztömb körüli körözést helyettesítheti a Ford legújabb fejlesztése a Max Motor Dreams névre keresztelt okosbölcső, ami az autózás élményét imitálja a babák számára, a lakás falain belül.

A mobilapplikációval összekapcsolható bölcső finom rezgésekkel és ringásokkal utánozza az autó mozgását, a beépített hangszórókból a motor csendes dörmögése árad, a bölcső falán végigfutó LED-csík pedig ez elsuhanó fények játékát idézi. A bölcsőbe ráadásul a hozzá járó alkalmazás segítségével beprogramozhatunk valós útvonalakat is, amiket a szerkezet aztán „végigfuttat” a babáknak. Sajnos egyelőre csak tesztpéldány létezik a bölcsőből, szóval még nem tudjuk megspórolni a benzinpénzt, de a Ford állítólag komolyan fontolgatja a termék gyártását.