Mozizz velünk: premier a hétvégén

2017. május 09.
A nyolcvanas–kilencvenes évek legnépszerűbb komikája és napjaink első számú kedvence együtt parádézik a filmvásznon. Az Ó, anyám! (16) című filmben Goldie Hawn 14 év után vállalt ismét szerepet, ráadásul Amy Schumer, a legvadabb stand-up humorista oldalán. Hogyan fér meg egymás mellett a szelíd, szőke díva és a nagyszájú, a nők egyenjogúságát hirdető komika? Tökéletesen.

Anya és lánya nem is lehetnének ennyire mások. Amy Schumert szerepe szerint elhagyja a barátja, épp amikor egzotikus utazásra indultak volna. A lány rábeszéli finomkodó és óvatos édesanyját (Goldie Hawn), hogy utazzon vele Dél-Amerikába. Annak ellenére útnak indulnak, hogy alig bírják elviselni egymást. A botrányos utazás azonban csak a kezdet: még el is rabolják őket. Ha ki akarnak jutni a dzsungelből, anya és lánya kénytelen összefogni, de előbb még hihetetlen és elképesztően őrült kalandokon kell keresztül menniük.

Az Ó, anyám! című mozi esetében azonban nem a történet a lényeg. Goldie Hawn még mindig az, ami egykor: a szeretnivaló szexszimbólum, aki háztetők párkányán sasszézik selyempongyolában Mel Gibson oldalán egyik kedvenc filmünkben, a Palimadárban. A 72 éves színésznő annak idején már első, A kaktusz virága című filmjéért Oscar-díjat kapott, és bár díjat azóta nem, de emlékezetes alakításokat (Sugarlandi hajtóvadászat, Óvakodj a törpétől, Vadmacskák) bőven magáénak tudhat.

Amy Schumer Goldie karakterének abszolút ellentéte: nem akar szexszimbólum lenni, (pontosabban fogalmazva egészen másként), szókimondó, nagyszájú, nyíltan és szabadkozás nélkül kiáltja világgá – mindenféle szégyenérzet nélkül – kínos (legfőképp szexuális) kalandjait. Poénjai sosem öncélúak – társadalmi előítéleteket, elavult szerepfelfogásokat állít pellengérre.

A két komika – a régi korok istennője és a mai idők hús-vér nője – ebben a filmben olyan szócsatákat vív egymással, hogy ember legyen a talpán, aki nem fogja majd az oldalát a nevetéstől.

Premier: május 11. (InterCom)

Nézd meg az Ó, anyám! című filmet a hétvégén az Allée Bevásárlóközpontban, a Cinema City-ben, ahol mi is ott leszünk. Ha pedig már ott vagy, nézd meg divatfotó-kiállításunkat!

Hogyan legyél latin szerető
Cinema City Allee, szombat és vasárnap: 12:30, 17:30, 20:00, 22:30

Ó, anyám!
Cinema City Allee, szombat és vasárnap: 10:45, 12:45, 14:45, 16:45

A galaxis őrzői vol. 2.
Cinema City Allee, szombat:10:30, 16:10, vasárnap: 13:20, 21:50

Bővebb infó ITT!