Mozizz velünk: Arthur király – A kard legendája

2017. május 11.
Guy Ritchie a Sherlock Holmes modernizálása után még mélyebbre nyúl a múltban, egyenesen az Artúr-mondakör legnépszerűbb és legtöbbet feldolgozott legendájáig.

Első ránézésre talán nem értjük, mit akart kezdeni Guy Ritchie az avitt, de ami még problémásabb, már annyiszor leporolt Artúr-mondakörrel, de ha jobban belegondolunk – vagy még inkább meglátjuk, mit hozott ki belőle végül Ritchie – rájövünk, hogy a rendező nagyon is otthonos terepet választott magának. A középkori legenda ugyanis pontosan azokat az archetipikus karaktereket és narratív mintákat mozgatja, mint amikkel Guy Ritchie is szívesen operál pörgős bűnügyi filmjeiben. Arthur piti bandavezérből lesz király az Excalibur ereje által, útja során pedig páncélsodronyos maffiózókkal és rongyokba bújtatott balekokkal kell megküzdenie, vagy épp szövetségre lépnie.

Mindemellett kár lenne letagadni, hogy a film egyik legnagyobb vonzereje a trónbitorló zsarnok szerepében tetszelgő Jude Law karaktere, aki Sorrentino Az ifjú pápa című sorozatában már bebizonyította, hogy pofátlanul jól áll neki a sziklaarcú, ellentmondásos vezető szerepe. A fiatal Arthur szerepét Charlie Hunnam kapta, akit elsősorban talán a Kemény motorosok (Sons of Anarchy) című sorozatból, vagy esetleg a Tűzgyűrű sci-fi filmjeiből ismerhet a közönség, és aki meglehetősen koridegen arcberendezésével máris aktualizálja a középkori történetet – a legjobb értelemben, persze. A végeredmény pedig arról tanúskodik, hogy amihez Guy Ritchie hozzányúl, az egyszerűen iszonyatosan guyritchie-s lesz: pörgös, fordulatos, akciódús, szövevényes mozi, amiben bőven van helye egy csomó jó poénnak is, még akkor is, ha már megint Artúr király felemelkedése a téma.

(InterCom)

Nézd meg a Arthur király – A kard legendája című filmet a hétvégén az Allée Bevásárlóközpontban, a Cinema City-ben, ahol mi is ott leszünk. Ha pedig már ott vagy, nézd meg divatfotó-kiállításunkat!

Hogyan legyél latin szerető
Cinema City Allee, szombat és vasárnap: 12:30, 17:30, 20:00, 22:30

Ó, anyám!
Cinema City Allee, szombat és vasárnap: 10:45, 12:45, 14:45, 16:45

A galaxis őrzői vol. 2.
Cinema City Allee, szombat:10:30, 16:10, vasárnap: 13:20, 21:50

Bővebb infó ITT!