Nézz bele a vagány magyar basszusgitáros lány első videóklipjébe!

2017. június 11.
A hazai instrumentális zene úttörő basszusgitárosa, Muck Éva Bassology című első nagylemezének a kiadására készül. A nyáron megjelenő lemez előfutára a Born Free című dal és videóklipje, amit Szabó Magda művei ihlettek.

A 23 éves Muck Évát már ismerik a nemzetközi zenei életben, ugyanis 2015-ben a Queen of Strings nevű amerikai tehetségkutató verseny győztese lett. Nálunk viszont még csak most fog berobbanni: a Cseh Tamás  Program támogatottjaként hamarosan kijön Bassology című első nagylemeze, amihez máris megnézhetjük ízelítőnek Born Free című számának klipjét:

A Born Free persze nemcsak azért szuper, mert jó húzású, a lounge hangulaton bőven túlmutató szám lett, hanem azért is, mert van benne valami őrült vagány, ha egy nő kezéből dünnyög a hagyományosan kimondottan férfias hangszernek titulált basszusgitár.

Muck Éva közelgő nagylemezén egyébként a jazz, a pop, a hip-hop, a drum ’n bass és a funk hatása is felfedezhető lesz, sőt, állítólag Szabó Magda művei is megihlették a zeneszerzőt. Külön jó hír az igazi zenei sznoboknak, hogy a lemez limitált kiadású bakeliten is kijön.