A 3 nyerő szám Boggie életében

2017. szeptember 21.
Új nagylemezzel jelentkezik az immár igazi énekes-dalszerzővé érett Csemer Boglárka, azaz Boggie.A 3 című albumot szeptember 23-án mutatja be az Akvárium Klubban.

Harmadik nagylemezére igazi singer-songwriterré, énekes-dalszerzővé érett Boggie. Stílusa ezen a lemezen tovább csiszolódott. A dalokban kísérletezik a dancehallal és az R&B-vel, bátran keveri az elektronikus és akusztikus hangzást, de érezhetjük a klasszikus zene, a kortárs francia pop, sőt a hiphop hatását is. Mindez igen kifinomultan elegyedik Boggie sajátos dallamvilágával. A végeredmény egy igazán izgalmas popalbum.

A Boggie-tól megszokott módon az új albumot nyelvi sokszínűség is jellemzi, ám ez alkalommal a magyar szövegeké lesz a főszerep. A szövegek megírásában Kemény Zsófi költőnő is közreműködött. A dalok – ahogy azt Boggie-tól már megszokhattuk – elgondolkodtatóak, tükröt tartanak nem csak szerzőjük, hanem a hallgatók elé is. A dalok, a lemez központi témája az elengedés – elengedni a megfeleléseinket, a félelmeinket, a már nem fontos, vagy kifejezetten elengedni szükséges kapcsolatokat, a gyerekkort, a múltat.

Az albumot rekord idő alatt készítette el az újdonsült anyuka, aki Lenke lányának 2016 decemberében adott életet. A dalok, elmondása szerint, Lenke nélkül nem születtek volna meg. A több hónapos zenekari próbafolyamat, közös műhely-és alkotómunka erősen érződik a lemezen.

„Az első két lemezemnél tele voltam félelmekkel, megfeleléssel. Ez az első albumom, amiről már az alkotófolyamattól kezdve végig azt éreztem, hogy nagyon jó. Az anyaság előtt kis szeletekben gondolkodtam, most sokkal jobban látom az egészt. Átfogóbban tudok gondolkodni egy lemezről is. Régebben nem voltam ennyire koncepciózus, sokkal inkább voltam ösztönös. Most egyszerre vagyok tudatos és ösztönös is. Körülbelül két éve készülök erre a felvételre, érlelődnek bennem a dallamok, témák. Rengeteg időt fordítottam saját magam képzésére, ezért a dalok is többféleképpen születtek. Van olyan dal, amit zongorán szereztem. Van olyan dal, ahol a basszusmenetet írtam meg előbb, valami zakatolt a fejemben, arra született egy ének téma és utána ültem zongorához. Van olyan dal is, ami egy dudorászás eredménye. Illetve elkezdtem használni a dalszerzéshez egy zeneszerkesztő programot is, amivel eddig nem dolgoztam. Ez sokat segített a hangszerelésekben. Még sosem szereztem ennyi féleképpen dalt. Saját magam számára is izgalmas alkotói utazás ez az album! Nagyon várom már, hogy a közönség is hallhassa!”

Új, 3 című nagylemezét Boggie szeptember 23-án 20.00 órai kezdettel mutatja be Budapesten, az Akvárium klub Kishalljában.