Gary Oldman fia nyílt levélben állt ki apja mellett

2018. március 11.
Gary Oldmant még 2001-ben vádolta meg bántalmazással volt felesége, a színész fia azonban azt mondja, ebből semmi nem igaz.
Fotó: Profimedia – Red Dot

„Aggasztó és fájdalmas látni, hogy újra előveszik az apám ellen felhozott hamis vádakat, különösen, hogy ez már évek óta elrendeződött” – írta Gulliver Oldman, aki most nyílt levélben állt ki apja mellett. Gary Oldmant még 2001-ben vádolta meg bántalmazással volt felesége, és bár akkor bebizonyosodott Oldman ártatlansága, az ügyet újra és újra előveszi a sajtó.

„Az apám esetében egyértelmű az ártatlanság. Sosem volt bűnös. Az igazságot homályos részletek és évekkel ezelőtt publikált féligazságok torzítják el” – írja Oldman fia. A 17 éves Gulliver szerint az újságírók a #MeToo hullámán akarnak feléleszteni egy rég lezárt ügyet, ami csak bemocskolja apja friss Oscar-díját, amit a legjobb színésznek járó kategóriában nyert el az idei díjátadón.

2001-ben Donya Fiorentino azt állította, Gary Oldman fiaik (Gulliver és Charlie Oldman) szeme láttára fojtogatta őt, miközben az asszony a 911-et tárcsázta, majd a színész négyszer megütötte az asszonyt a telefonnal. A válás során Oldman tagadta a vádakat és végül a hivatalos jogi eljárás során meg is nyerte a két gyerek feletti felügyeleti jogot.

„Az apám az én egyetlen és igazi vezérlő fényem. Az egyetlen hősöm. Ő az az ember, akivé egy nap lenni akarok. Ha csak fele ennyire jó, fele ennyire tiszta lehetnék. Megajándékozott az apaságával, hogy gyerekként ő, egyedül ő nevelt fel. Ezért végtelenül hálás vagyok neki minden nap minden órájában. Az egész életemet neki köszönhetem.”

Gulliver Oldman teljes levelét itt lehet elolvasni.