Ha Michael Fassbender tényleg bántotta az exét, most már nem fogja megúszni

2018. február 17.

Sunawin „Leasi” Andrews 2010-ben távoltartási végzést kért exe, Michael Fassbender ellen, kikötve, hogy a színész sem őt, sem két gyermekét nem közelítheti meg 100 méteres távolságon belül. Követelt továbbá 24 000 dollárt orvosi számlái fedezésére, amikre Fassbender bántalmazásai miatt volt szüksége. Andrews beszámolója szerint például egyszer egy étteremben ültek a színésszel, mikor odalépett az asztalukhoz a nő egyik exbarátja. A srác állítólag csak köszönni ment oda, de Fassbender felmérgesítette magát az eseten, és vadállat módjára vezetve dühöngött a kocsiban. Andrews ekkor leállította az autót, és átsétált a vezető oldalra, hogy kivegye a kulcsot, de Fassbender rálépett a gázra, elsodorva ezzel az autóba hajoló nőt. Andrewsnak kiment a bokája, megsérült a bal térde és még belső vérzése is volt.

Később, egy 2009-es filmfesztiválon Fassbender sokáig bulizott, majd egy haverjával tért vissza a hotelszobába, és megpróbálta rávenni Andrewst, hogy feküdjön le mindkettőjükkel. A nő kivett egy másik szobát, hogy elmeneküljön a két férfi elől, de másnap, mikor a „vizeletében alvó” színészt megpróbálta felébreszteni, az úgy nekiment, hogy eltörte a nő orrát.

Sunawin Andrews még azelőtt állt elő ezekkel a vádakkal, hogy Fassbender karrierje igazán beindult volna, és bőven azelőtt, hogy a #MeToo mozgalomnak hála az ilyen ügyek kellő figyelmet kaptak volna. A színész soha nem kommentálta a bíróság elé került vádakat, az Andrews ügyét támogató The Daily Beastnek is csak annyit mondott: „Ott vannak a hivatalos papírok. Mit lehetne még hozzátenni?” Karrierje azóta is meredeken ível felfele nemrég házasodott össze Alicia Vikanderrel, Andrewst pedig a Wikipedia sem listázza a korábbi élettársak között, mindössze egy exként említi az egyik bekezdésben. Később egyébként Andrews visszavonta a vádakat és a távoltartási végzést is, közeli források szerint azért, mert nem akart ártani a színész karrierjének. Biztosat persze nem lehet tudni ezekről a nagyon is súlyos vádakról, de az biztos, hogy ha Fassbender valóban bűnös, ebben a megváltozott társadalmi klímában már nem fogja tudni újra elsikálni ezt az ügyet.

IndieWire, The Daily Beast