Menő zsebkönyvek árasztják el Budapestet

2018. április 18.
Vecsei H. Miklós színművész, előző lapszámunk nagyinterjú-alanyának egyike egy igazán forradalmi ötlettel állt elő. Az ő alapötlete mentén megvalósult POKET könyvek komoly feladatot vállalnak: egy egymásra jobban odafigyelő közösség létrehozására törekednek.

Színesek, megfizethetők, jókötésűek – a héttől beköltöznek a zsebekbe és a kezekbe a POKET zsebkönyvsorozat első példányai. A kezdeményezést Vecsei H. Miklós színművész ötlete alapján életre hívó Sztalker Csoport elsődlegesen a közösségi közlekedést választókat és a fiatalokat célozza meg a fővárosi forgalmas pontjain elhelyezett könyvautomaták tartalmával.

 

Az induláskori öt kiskötetet egy-egy nagykövet karolja fel. Így Szerb Antal: Utas és holdvilág című regénye Rudolf Péter, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági könyve Geszti Péter ajánlásával jelenik meg. Esterházy Péter alkotásaiból jóbarátja, Dés László állított össze egy kötetre valót „És mesélni kezdtem” címmel. Dr. Zacher Gábor Csáth Géza: Egy elmebeteg nő naplója, a Margaret Island frontembere, Lábas Viki Krúdy Gyula: Ady Endre éjszakái című művének lett a nagykövete.

A főváros közlekedési vállalatai is elkötelezett partnerei a kezdeményezésnek: a POKET három automatája metróállomásokon lelhető fel: a Keleti pályaudvar, a Puskás Ferenc Stadion, valamint a Széll Kálmán téren túl a Déli pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örkény Színház mellett és a Vígszínházban vásárolhatók meg az okostelefon méretű zsebkönyvek.