Zsongjunk együtt, itt a tavasz!

2018. április 21.
Majális hangulat egy borvidéken különleges jazz dallamokkal, megzenésített versekkel és persze isteni ízekkel. Hamarosan kezdődik a tavaszi BorZsongás!

A BorZsongás biztosan igazi tavasznyitány lesz! Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel a Vylyan Teraszon, április 28-tól május 1-ig. Minden adott lesz, ami feltölt bennünket a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi feltöltődésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, az új étlap, pedig egy izgalmas íz utazásra vár mindenkit a Vylyan Teraszon!

Programok:

10:00-től: minden nap – Gyalogtúra

11:00-től: szombattól hétfőig – Kreatív alkotóműhely kicsiknek és nagyoknak

Április 28, 16:00 – Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval

Április 29, 16:00 – Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival – trió családi koncert

Április 30, 11:00 – 12:30 Szabadtéri JÓGA

A koncertekről bővebben

  1. április 28. 16:00

Borzsongás és jazz a Tálas Áron trióval

Nemcsak generációjának egyik legkiemelkedőbb zongorista-egyénisége, hanem a magyar jazz különös csodabogara is. Basszusgitáron és dobokon is profin játszik, stílusa egyértelműen dominál, még ha sideman-ként is vesz részt egy-egy produkcióban. Áron azon muzsikusok közé tartozik, akiknél a legmagasabb szintű technika találkozik az egyéniség által teremtett önálló zenei formával. Ritka az ilyesmi, főleg ennyire fiatalon. Nemcsak szerzeményei miatt érdemes komolyan venni, sztenderdeket is kitűnően interpretálva saját szájíze szerint. Népzenét és komolyzenét egyfajta lebegő atmoszférájú jazz-világba sűrítő alkotóereje azonban ennél sokkal káprázatosabb. A Tálas Áron Trió tehát nagyon együtt van, kiemelkedik a trió felállások világából.

2018. április 29. 16:00

Borzsongás és málnaszörp Szalóki Ágival – trió családi koncert

2014 májusában jelent meg a Körforgás, Szalóki Ági zenés könyve a Kolibri Kiadó és a Tom–Tom Records gondozásában. A Körforgás a Téli-nyári laboda, a Cipity Lőrinc és Gingalló című lemezeket követte. A Körforgás zenei anyagát énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás és Garaczi László költeményei. A zeneszerzők, Szalóki Ági és Fenyvesi Márton, aki első ízben dolgozott együtt Ági összeszokott csapatával, színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A Körforgás családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére. A Körforgás olyan útravaló, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat… Akinek már megvan, hozza magával, Ági dedikálni fogja.

Részletek: https://www.vylyan.hu/esemenyek/zsongjunk-egyutt-itt-a-tavasz/