Ásványok inspirálták Kertész Attila első önálló kiállítását

2018. május 29.
Kertész Attila, a POS1T1ON Collective design stúdió egyik alapítója és dizájnere régóta szoros viszonyban áll a festészettel. Számos csoportos kiállítás után, most először mutatkozik be önálló tárlattal a belvárosi Projekt Showroom-ban.

 

Hullámzó sziluettek, hasadási síkokként felosztott harmonikus színmezők, néhol sebként tátongó narancssárgák, hűvös kékekkel és mohazölddel körbevéve: Kertész Attila festményeinek inspirációs forrásai az ásványok, melyek speciális képződési feltételek között jönnek létre.

Az ásványok szinte minden kultúrában különleges hivatkozási pontként vannak jelen. Egyszerre hordozzák magukban a múlt geológiai hatásait, a fényt magukba zárva pedig különleges energiát sugároznak, ezáltal spirituális többletjelentéssel is bírnak.

Attila hatalmas méretű festményeihez akárcsak a kőzetekhez könnyen kapcsolódhat a szemlélő, a letagadhatatlan önismereti vonatkozású amorf és foltszerű képződmények feszültséget rejtenek magukba, a képtől néhány lépést távolodva azonban nyugvópontra ér az alkotás és kiegyensúlyozott állapotot tükröz.

A solo show során betekintést nyerhetünk eddigi legújabb munkáiba, ahol a kiegyensúlyozott színhasználatot sodró, lüktető lendületű formák szegélyezik.

Fotók: Bíró Dávid

HELYSZÍN: PROJEKT SHOWROOM, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 29.

IDŐPONT: 2018.05.30.- 06.03.

NYITVATARTÁS: szerda-szombat 12:00-19:00, vasárnap: 12:00-16:00