Teljes a névsor a júniusi Body Count koncerten

2018. június 17.
A Body Count több mint 20 év után tér vissza Budapestre legfrissebb, Bloodlust lemezével. Az Ice-T vezette brutális banda előtt egy igazi szupercsapattal, a Biohazard és Cypress Hill tagokból álló Powerflo játszik, most pedig hozzájuk csatlakozott a walesi Astroid Boys, így már teljes a névsor június 17-én, a Budapest Parkban.

A Body Count Ice-T hobbiprojektjeként indult, amikor az egy szobába került heavy metál rajongó unokatestvérével, de a 27 éve pályán lévő formáció mára jóval többé vált egy mellékprojektnél. A heavy metált és a kemény vonalas hip-hopot ötvöző banda 1992-ben jelentette meg első nagylemezét, ám azt a Cop Killer című daluk miatt azt egy időre be is vonták.

A Body Count azonban nem öncélúan durva vagy brutális, szövegeiket mélyen áthatja a társadalom és a rendszerkritika, meg persze egy adag humor is keveredett az összképbe. A banda nemrég jelentette meg hatodik, Bloodlust c. lemezét, mellyel visszataláltak régi hangjukhoz. Nem csoda, hogy a Legjobb Metál Előadás kategóriájában a dalt Grammy-díjra is jelölték! A Body Count sosem volt még ennyire brutális, mi pedig ismét élőben láthatjuk a kreativitása csúcsán lévő bandát.

A Body Count előtt ráadásul egy igazi szupercsapat, a Powerflo játszik majd. A banda nem kisebb nevekből áll, mint a Biohazardból ismert Billy Graziadei, Christain Olde Wolbers a Fear Factory ex-basszerosa vagy Sen Dog egyenesen a Cypress Hillből, akiknek már a júniusban debütált lemezük is elég erősre sikerült. Most ehhez a kettőshöz csatlakozik a nagy jövő előtt álló Astroid Boys. A fiatal, walesi csapat a grime és a hardcore rock vonalán találta meg a hangját, egyformán hatott rájuk a Slipknot és a Korn, valamint Missy Elliot groovjai. És éppen emiatt a kettőség miatt az Astroid Boys képes arra, hogy olyan közönségeket hozzon egy tető alá, akikről korábban elképzelhetetlen volt, ők mégis képesek egyszerre megmozgatni a hardcore, az emo vagy éppen az urban stílusok rajongóit. A banda tavaly jelentette meg Broke c. debütáló nagylemezét, június 17-én pedig a Body Count és a Powerflo társaságában a Budapest Parkban mutatják be a friss anyagot.