JaMese koncert a Kobuciban

2018. június 23.
Július 8-án ad koncertet a JaMese és a Váczi Eszter Quartet a Kobuciban. Molnár Emese és JaMese nevű formációja tavaszi-nyári turnén mutatta be a márciusban megjelent Bennem a világ című legújabb lemezét az ország számos pontján, amelynek utolsó állomása a budapesti Kobuci. Több helyszínen a Váczi Eszter Quartettel lép színpadra napjaink egyik legegyedibb dallamvilágáról és szövegközpontú zenéjéről ismert zenekar.

Fotó: Emmer László

A JaMese zenekar egyedülálló dallamvilága az etno, jazz, és a pop műfajok határmezsgyéjén mozog. JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása, de leginkább meghatározza Molnár Emese, énekesnő személye.

Idén tavasszal a a Bennem a világ címmel új, immáron második lemezzel jelentkezett a zenekar az Opus Jazz Club-ban. A címadó dalt Emese Lackfi Jánossal közösen írta. Az albumra felkerült Emese kedvenc kortárs költőnője Szabó T. Anna Zenészdal című költeménye, amely Szabad bennem a levegő címen ismerhet már a koncertrejáró közönség.

A lemezen saját szövegek is szerepelnek, a Három lány Emese gyerekkorából merítkezik, vagy a Két kezem cimű dal, ami bizalomról szól. “A sajátomról, amit a másikba teszek, amellyel igazából teljesen kiadom magam neki és vállalom az ezzel járó összes kockázatot. Ezt kitenni a színpadra nekem hihetetlenül nehéz volt, de minél többször éneklem annál biztosabban tudom, hogy ennél jobbat nem tehettem magammal, mert csak mélyül a mondanivaló és ettől én is erősebb leszek.” – mesél Molnár Emese.

Mindig is fontos volt számukra, hogy közönségükkel valódi kapcsolatot tudjanak létrehozni, a kapcsolódásnak pedig számos módját próbálgatják azóta is. 2018-ban elindult a JaMese Élményének workshop havi rendszerességgel, mely során bárki, mindenféle zenei előképzettség nélkül a közösségben éneklés felszabadító erejét tapasztalhatja meg.

A zenekar tagjai: Molnár Emese (ének), Udvarhelyi Gábor (gitár), Éder Ferenc „Lá” (basszusgitár),  Badics Márk (dob)

Helyszín: Kobuci, 1033, Budapest, Fő tér 1.