Az Instagram után a filmvásznon feszegeti a határokat Berényi Bianka

2018. június 26.
Csuja László menekülő szerelmesekről szóló elsőfilmjének világpremierje a hamarosan kezdődő Karlovy Vary Filmfesztiválon debütál, főszerepben egy közel sem mindennapi történtetet bemutatva.

A film története szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A VIRÁGVÖLGY Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

Csuja László a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el első nagyjátékfilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a június 29-én kezdődő 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban szerepel majd.

A film hazai bemutatójának tervezett időpontja: 2018. augusztus 30.