Új videklippel érkezik a JaMese

2018. július 08.
Bennem a világ címmel jelent meg a JaMese második lemeze márciusban. A címadó dalhoz egy gyönyörű természeti képekkel teli, elgondolkodtató, csavaros videoklip készült. Központi gondolata az ember és a természet kölcsönhatása, minden ami körülvesz bennünket arra hatással vagyunk, illetve fordítva, ő is visszahat ránk. A JaMese legközelebb július 8-án a Kobuciban ad koncertet.

“A klippel meg akartam jeleníteni a refrén (Én a világ, bennem a világ) üzenetét: kölcsönhatásban vagyunk a természettel és folyamatosan egymást formáljuk. Úgy teszünk, mintha az élethez internetre és kütyükre lenne szükségünk, pedig ha baj van és nem érezzük jól magunkat, akkor mindig a természetben kötünk ki: a szem ott keres magának szépet, a fül ott talál magának csöndet, az ember ott talál magának megnyugvást, feltöltődést. Kezdetektől fogva éreztem, hogy egy olyan erős üzenetdal ez, amelyet mindenképp vizuálisan is meg szeretnék jeleníteni. Azt is éreztem, hogy azt a sodró lendületet és dinamizmust, ami ezt a lemezt jellemzi, ebben fogjuk tudni a legjobban megmutatni. Mindenképpen természeti képekben gondolkodtam, de szerettem volna tenni bele valami csavart. Amikor a PUR_E PROD-dal megtaláltuk egymást,  akkor jött az ötlet, hogy építsünk fel egy szobát a természetben, ami kicsit olyan mint egy miniatűr, védett hely. A klip két harmadáig nem derül ki, hogy ez nem egy igazi szoba, majd egyszer csak elénk tárul az illúzió és a néző a természetben találja magát” – mesél a klipről Molnár Emese, a JaMese alapítója és énekesnője.

A Bennem a világ című dalt Molnár Emese Lackfi Jánossal közösen írta, az alkotói folyamatról Emese mesél: „Leültünk, én énekeltem, ő pedig költött, mesteri módon. Nagyon inspiráló volt a közös munka. Egy olyan költővel dolgozni, aki mindig tud jobb szót találni az amúgy már majdnem tökéletes helyett, ámulattal tölt el.“

A klip belső jelenetei a nagykovácsi Tisza-Teleki Kastélyban készültek.

A videoklipet a PUR_E PROD készítette. Köszönet a ruhákért a Lucky Shepherd Designer Roomnak, akik azzal, hogy magyar tervezők darabjait árulják hozzájárulnak a fenntartható divathoz.