Scarlett Johanssonból mégsem lesz transznemű férfi

2018. július 16.
Egy hónnapal azt követően, hogy bejelentették, Scarlett Johansson alakítja majd a transznemű gengsztert, Dante Gillt, a színésznő inkább visszautasította a szerepet.
Fotó: Profimedia – Red Dot

Mikor kiderült, hogy Scarlett Johansson fogja megformálni Dante Gillt, az internet azonnal nekiesett a színésznőnek. Gill a ’30-as években született és transznemű gengszterként vált legendássá, az ő életéről készít most filmet Rupert Sanders Rub and Tug címen, Johansson választásával azonban sokan nem értettek egyet. A színésznő rengeteg kritikát kapott, amiért fehér ciszgender nőként akar eljátszani egy transznemű férfit, ennek kapcsán pedig azt is előhúzták, hogy a Ghost in the Shell című japán cyberpunk mangában is ő kapta a főszerepet.

Johansson először azzal vágott vissza, hogy mindenkit emlékeztetett Jared Leto (Dallas Buyers Club), Jeffrey Tambor (Transparent) és Felicity Huffman (Transamerica) alakítására, akik mind díjakat és elismerést kaptak transznemű személyek megformálásáért. De az indulatok nem csillapodtak, Johansson pedig egy hónappal a bejelentés után úgy döntött, inkább visszautasítja a szerepet. Nyilatkozatában azt mondta, sokat tanult a transz-közösségről és már ő is látja, hogy érzéketlenség lett volna elvállalnia a szerepet.