Velencében versenyez Nemes Jeles László új filmje

2018. július 25.
Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László Napszállta című második nagyjátékfilmje meghívást kapott a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia 2015-ben, a Cannes-i Filmfesztiválon négy díjat is nyert, most pedig a Velencei Filmfesztiválon debütál második nagyjátékfilmje, a Napszállta (Sunset). Nemes Jeles László új alkotása Velence után Észak-Amerikában is bemutatkozik: a Napszálltát a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásába is meghívták.

 

A film 1913-ban játszódik, a történet szerint Leiter Írisz, a korán elárvult fiatal lány évek után azért tér vissza Budapestre, hogy néhai szülei kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban nemcsak elutasítja a lányt, hanem egyenesen megpróbálja elüldözni a városból. Egyik éjjel aztán egy idegen keresi fel Íriszt, aki bátyja felől érdeklődik – a lány csak ekkor tudja meg, hogy van egy Leiter Kálmán nevű testvére. Írisz ezek után nyomozásba kezd, melynek során rengeteg titokra is fény derül.

A Napszállta a Mozinet forgalmazásában 2018. szeptember 27-én kerül a magyar mozikba.