2018. augusztus 08. | Fejes Réka

Mi már olvastuk: Morten A. Strøksnes – Tengerkönyv

Olyan könyveket ajánlunk nektek, amelyeket olvastunk, szeretünk és remélhetőleg, ti is szeretni fogtok.

Az első mondat: „Három és fél milliárd év telt el az élet első primitív formáinak megjelenése és Hugo Aasjord késő esti telefonhívása között.”

A történet: A könyv főhőse Grönlandra látogat barátjához Hugo Aasjordhoz, nagy tervük van ugyanis. Elhatározzák, hogy kifognak egyet az északi vizek bestiái közül, mégpedig egy grönlandi cápát. Kalandjuk kitartásról, barátságról és a tengerről szól.

Az erőssége: A Tengerkönyv valahol a riport és a regény műfaja között helyezkedik el. Miközben nyomon követheted a két barát erőfeszítéseit, hogy szembe kerüljenek egy grönlandi cápával, rengeteg érdekességet tudhatsz meg a tengerek rejtélyes világáról, és még annál is több kérdés fogalmazódik meg majd benned.

A szerzőről: Morten A. Strøksnes 1965-ben, a Norvégia északi részén található Kirkenesben született. Történész, újságíró fotográfus és író, aki riportkönyveitől vált híressé, de az igazi sikert a több díjat nyert kilencedik kötete, a Tengerkönyv hozta el számára.

Hol, mikor olvasd: A Hygge és a Lagom után még többet megtudhatsz arról, hogy milyen az élet északon, de a gyertyafényes esték és kuckózós téli napok helyett a Tengerkönyvvel egy másik világ nyílik meg, a sós-jeges kalandoké. Merülj el a hűs történetben egy meleg, nyári napon a Balaton partján.

Jelenkor, 2999 Forint

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Akverellbe költözött versek haniko

Akverellbe költözött versek

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje dal

Ilyen volt Dallos Bogi legszebb péntekje