Mi már olvastuk: Morten A. Strøksnes – Tengerkönyv

2018. augusztus 08.
Olyan könyveket ajánlunk nektek, amelyeket olvastunk, szeretünk és remélhetőleg, ti is szeretni fogtok.

Az első mondat: „Három és fél milliárd év telt el az élet első primitív formáinak megjelenése és Hugo Aasjord késő esti telefonhívása között.”

A történet: A könyv főhőse Grönlandra látogat barátjához Hugo Aasjordhoz, nagy tervük van ugyanis. Elhatározzák, hogy kifognak egyet az északi vizek bestiái közül, mégpedig egy grönlandi cápát. Kalandjuk kitartásról, barátságról és a tengerről szól.

Az erőssége: A Tengerkönyv valahol a riport és a regény műfaja között helyezkedik el. Miközben nyomon követheted a két barát erőfeszítéseit, hogy szembe kerüljenek egy grönlandi cápával, rengeteg érdekességet tudhatsz meg a tengerek rejtélyes világáról, és még annál is több kérdés fogalmazódik meg majd benned.

A szerzőről: Morten A. Strøksnes 1965-ben, a Norvégia északi részén található Kirkenesben született. Történész, újságíró fotográfus és író, aki riportkönyveitől vált híressé, de az igazi sikert a több díjat nyert kilencedik kötete, a Tengerkönyv hozta el számára.

Hol, mikor olvasd: A Hygge és a Lagom után még többet megtudhatsz arról, hogy milyen az élet északon, de a gyertyafényes esték és kuckózós téli napok helyett a Tengerkönyvvel egy másik világ nyílik meg, a sós-jeges kalandoké. Merülj el a hűs történetben egy meleg, nyári napon a Balaton partján.

Jelenkor, 2999 Forint