Ez a Valentin valóban más lesz a mozikban

2019. február 07.
A február 14-én, Valentin napon a mozikba kerülő filmet az év legszexibb vígjátékaként hirdetik, amivel nem is túloznak az alkotók.

Rég vártunk egy olyan romantikus komédiára, mint a Kölcsönlakás. A sztár szereposztásban vászonra vitt történet hemzseg a pikáns fordulatoktól, a váratlan helyzetektől, a vicces pillanatoktól, amelyek újra és újra könnyes nevetésre ragadtatják a nézőt. Ez nem is csoda, hiszen már az alapjául szolgáló mű is hosszú idők óta az egyik legsziporkázóbb sikerdarab, amit folyamatosan színpadra adaptálnak a világ számos pontján. A miniszter félrelépet is jegyző szerző páros, Ray Cooney és John Chapman olyan komédiát tett le az asztalra, ami garantálja a minőségi szórakozást.

A filmváltozat kicsit azért eltér az eredeti színdarabtól, önálló koncepcióra épülő feldolgozás, ami a magyar stáb fantáziáját, kreativitását tükrözi. A humoros, pikáns cselekmény, és a szereplők még inkább leképezik a hazai viszonyokat, a sokunknak ismerős karaktereket, illetve a házasságon belüli-és kívüli szituációkat. A készítőknek ezzel is az volt a célja, hogy nemre, korra tekintet nélkül olyan humoros, romantikus filmmel lepjék meg a hazai közönséget, ami a hasonló műfajú hollywoodi produkciókkal is sikerrel felveszi a versenyt. Ehhez pedig minden adott volt köszönhetően annak is, hogy a Kölcsönlakással rendezőként most debütáló Dobó Kata válogatott csapatot, szereplőket gyűjtött maga köré.  

Így lett a kamerák előtt Klem Viktor a nagydumás, csapodár férj, míg Martinovics Dorina a sorozatos megcsalások miatt bosszúra szomjazó feleség. Velük ellentétben a jóravaló férjet megformáló Haumann Mátét, és a gyerek után vágyakozó párját alakító Balla Esztert az ég is egymásnak teremtette, miközben a sztár belsőépítészként elénk lépő Szabó Simont egészen más dolgok foglalkoztatják. Lerí róla, hogy legyezi a hiúságát, ha megörülnek érte a nők (is).  Legújabb „áldozatát” a Kopek Janka által éltre keltett rajongója testesíti meg, aki naivan követi bálványa minden mozdulatát, de azért lassan-lassan felnyílik neki is a szeme. Fehér Tibor sármos jógaoktatóként szintén kalandkereső, ám most lehet, hogy túl nagy falat neki a pillanatnyi boldogságot kereső férjes asszony. Mindebből viszont szinte semmit sem érzékel a gyerekek kedvenc, kutyabolond meseíróját eljátszó Oroszlán Szonja,  aki csak azt látja a Kölcsönlakásba lépve, hogy ott mindenki furán viselkedik, de miután ő sem egyszerű eset, ezen nem akad sokáig fenn. Pedig, ha tudná milyen kavarodásokat okoz az érkezése.

Végül, de nem utolsó sorban Vénusz, és az őt alakító Kiss Ramóna színrelépése pumpálja fel az érzékeket, ami után már tényleg bármi megtörténhet. Ám az, hogy valóban mi is fog történni, mikor és kivel, csak a filmből fog kiderülni Valentin napon, amire nem árt már most készülni.

Épp ezért a jegyelővétel el is kezdődött: aki nem akar kinn rekedni a Kölcsönlakás első előadásairól, az máris biztosíthatja a helyét. Ami már csak azért is megéri, mert a vígjáték alkotói arról is gondoskodnak, hogy filmjük nézői – párok és szinglik egyaránt –a szerelmesek napján, február 14-én számos meglepetésben részesüljenek, ajándékokat kapjanak… de előtte még nagyon sokat nevessenek a filmen.