A cirkusz, ahol nincs állati szenvedés, csak hologram

2019. június 10.
A német Roncalli cirkusz úgy döntött, hogy nem kíván részt venni az állatok kihasználásában, és a hús-vér állatait hologramra cserélte. 

A cirkuszi állatok kizsákmányolása a mai napig hatalmas probléma. A borzalmas körülmények között tartott, folyamatosan utaztatott, túlhajtott és gyakran magányos egyedekre és általánosan a cirkuszra éppen ezért egyre több látogató mond nemet. Azonban úgy tűnik, a cirkusznak a jövőben is lesz létjogosultsága, csak az erőszak fog visszaszorulni ezekben az előadásokban – hála a modern technikának.

A német Roncalli cirkusz csúcsmodern hologramos technikára váltott a darabjai megkomponálásához, mellyel szinte valósághű állatokat képes a cirkuszi előadásba belevinni az állati szenvedés nélkül. A 3D-s technikáért a Bluebox cég felelős, akik Optoma projektorokat és lézereket használnak a látvány eléréséhez.

Az új technika a cirkuszok jövőjét is kijelöli és az első visszajelzések alapján nagyon népszerű a látogatók körében az erőszakmentes show, mely az állatok bemutatása mellett a legmodernebb hologramtechnikákat is bemutatja a közönség számára.