Cirkuszolj a CIRKEUROPA fesztiválon

2018. május 11.
„Cirkuszolnál?” esetleg „Tüzes randi este?” – ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel találkozhat kis sárga-fekete kártyákon az, aki nyitott szemmel jár-kel Budapesten. A kacérkodó felhívás egy színes, látványos program ajánlója erre a hétvégére.
Fotó: Unsplash.com

A Magyar Zsonglőr Egyesület szeretettel invitál minden érdeklődőt a 2018. május 11-13. közt megrendezett nemzetközi fesztiválra, melynek fő témája a cirkusz újszerű formái európai résztvevőkkel. A Cirkeuropa fesztivál egy ingyenes esemény, mely az újcirkusz világát szeretné bemutatni a nagyközönségnek és az „utca emberének”, helyszínei Újbuda közterei és az Inspirál Cirkuszközpont.

A szervezők az Inspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Egyesület stábja, profi artisták, amatőr cirkuszi gyakorlók és lelkes önkéntesek. A programokhoz megvalósításához hozzájárul a 7 országból érkező, közel 40 fős delegáció, akik az európai szakma jelentős szervezeteit képviselik: francia, spanyol, holland, cseh, belga, litván fesztiválok szervezői és cirkuszi központok működtetői.

A háromnapos programban meg lehet nézni, ki lehet próbálni és beszélgetni lehet a cirkusz mostani trendjeiről és arról, hogy hova is jutottak és merre haladnak mióta kiszöktek a manézsból, a porondról. A fesztivál szakmai bázisa az Inspiral Cirkuszközpont, itt zajlanak majd a kerekasztal beszélgetések is, melyeken két kiemelt témával foglalkoznak: a modern cirkusz 250 éves évfordulójára és a cirkusz olyan új formáira hívja fel a figyelmet, mint művészet, kreatív sport, hobbi, és mint egy szociális integrációs eszköz, emellett a digitális eszközökkel való kísérletezés lesz a középpontban, melyet a Circollaboratív Tools európai partnerség keretében kutatnak.

A fesztivál programjában péntek este 21 órától látványos, Duna-parti tűzperformansz (250 láng megmozdításával), faltánc akrobatika, köztéri show-k és flashmobok szerepelnek, a május 13-i (vasárnapi) nyílt órák pedig remek lehetőséget teremtenek arra, hogy testközelben mindenki kedve szerint elmélyedjen a cirkuszművészet rejtelmeiben és kipróbálhassa a legkülönfélébb cirkuszi eszközöket, hiszen sokan vannak, akik mindig erre vágytak!

A fesztivál teljes programja, információ és az események linkjei elérhetőek: www.cirkeuropa.zsonglor.hu

Szerző: Oláh-Koppány Andrea (gyakornok)