Ebben a dalban minden megvan, ami egy fesztiválhoz kell

2019. június 17.
A váci Duna-part július 4. és 7. között fesztiválhelyszínné alakul át. A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón a legismertebb hazai és a V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természet is környezet is fókuszban van. A VéNégy hivatalos dala, a Carson Coma Let’s Call It A Day című száma jól mutatja azt a hangulatot, ami a négy nap során a résztvevőkre vár.

Csupán fél órára Budapesttől, a Dunakanyar egyik legszebb részén, a vízpart közelében koncerteznek a legnagyobb hazai együttesek július 4. és 7. között. A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia és a Follow The Flow is fellép. A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák: Csehországból az I Love You Honey Bunny, Szlovákiából a Don’t Trust Butterflies, Lengyelországból a niXes ad koncertet, míg hazánkat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli. Nem véletlen tehát, hogy közülük választották ki a fesztivál idei himnuszának előadóját is. A tízen- és huszonévesekből álló, életvidám Carson Coma első lemezének egyik dalára, a Let’s Call It a Day-re esett a választás.

„A Carson Coma fiatal csapatával megpróbáltunk egy mókás, igazi fesztiválos klipet forgatni. A videóba a tavalyi VéNégy Fesztivál olyan képeit vágtuk be, amelyek jól tükrözik a váci hangulatot is. A fiúk nagyon viccesek voltak, kicsit a The Beatles A Hard Day’s Night hangulatát próbálták felidézni a maguk módján. Igazán jó hangulatú forgatás volt” – emelte ki a rendező, Ruprecht Vilmos. A fiúk a forgatás idején nemcsak bejárták a fesztivál helyszínét, de pillanatok alatt igazi bulihelyszínné is változtatták azt.

„A Let’s Call It A Day az egyik legrégebbi dalaink közül való, nekem személy szerint az egyik kedvencem a lemezről. A forgatás a zenekar fennállásának egyik legviccesebb pontjai közé tartozik, soha ennyit nem futkostunk még együtt, el is fáradtunk a végére. A dal és a videó készítése is olyan, mint egy fesztivál: rengeteget rohangálsz, játszol, bulizol, mégis szükséged van néha egy kis pihenésre, szellemi felfrissülésre. A váci VéNégy fesztivál pont ezért is különleges, ha az ember teste már nem bírja, bármikor megnézhet egy színdarabot, ha pedig az agya fáradt el, akkor bármikor lemehet a Duna-partra kiereszteni a gőzt” – meséli Fekete Giorgio, a zenekar énekese. A Carson Coma a VéNégyen július 6-án ad koncertet a Hangfoglaló Színpadon.