Ebben a dalban minden megvan, ami egy fesztiválhoz kell

2019. június 17. |

A váci Duna-part július 4. és 7. között fesztiválhelyszínné alakul át. A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón a legismertebb hazai és a V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természet is környezet is fókuszban van. A VéNégy hivatalos dala, a Carson Coma Let’s Call It A Day című száma jól mutatja azt a hangulatot, ami a négy nap során a résztvevőkre vár.

Csupán fél órára Budapesttől, a Dunakanyar egyik legszebb részén, a vízpart közelében koncerteznek a legnagyobb hazai együttesek július 4. és 7. között. A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia és a Follow The Flow is fellép. A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák: Csehországból az I Love You Honey Bunny, Szlovákiából a Don’t Trust Butterflies, Lengyelországból a niXes ad koncertet, míg hazánkat az NKA Hangfoglaló Program támogatásával DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli. Nem véletlen tehát, hogy közülük választották ki a fesztivál idei himnuszának előadóját is. A tízen- és huszonévesekből álló, életvidám Carson Coma első lemezének egyik dalára, a Let’s Call It a Day-re esett a választás.

„A Carson Coma fiatal csapatával megpróbáltunk egy mókás, igazi fesztiválos klipet forgatni. A videóba a tavalyi VéNégy Fesztivál olyan képeit vágtuk be, amelyek jól tükrözik a váci hangulatot is. A fiúk nagyon viccesek voltak, kicsit a The Beatles A Hard Day’s Night hangulatát próbálták felidézni a maguk módján. Igazán jó hangulatú forgatás volt” – emelte ki a rendező, Ruprecht Vilmos. A fiúk a forgatás idején nemcsak bejárták a fesztivál helyszínét, de pillanatok alatt igazi bulihelyszínné is változtatták azt.

„A Let’s Call It A Day az egyik legrégebbi dalaink közül való, nekem személy szerint az egyik kedvencem a lemezről. A forgatás a zenekar fennállásának egyik legviccesebb pontjai közé tartozik, soha ennyit nem futkostunk még együtt, el is fáradtunk a végére. A dal és a videó készítése is olyan, mint egy fesztivál: rengeteget rohangálsz, játszol, bulizol, mégis szükséged van néha egy kis pihenésre, szellemi felfrissülésre. A váci VéNégy fesztivál pont ezért is különleges, ha az ember teste már nem bírja, bármikor megnézhet egy színdarabot, ha pedig az agya fáradt el, akkor bármikor lemehet a Duna-partra kiereszteni a gőzt” – meséli Fekete Giorgio, a zenekar énekese. A Carson Coma a VéNégyen július 6-án ad koncertet a Hangfoglaló Színpadon.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal