Franciaországban is tarolt a Recirquel

2019. július 31. |

Folyamatos teltház és komoly szakmai érdeklődés mellett mutatta be My Land című előadását a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat az egyik legjelentősebb francia kulturális fesztiválon, a Festival OFF d’Avignon-on. A három hét alatt összesen 21 alkalommal bemutatott produkció levette a lábáról a francia kritikusokat is, akik szerint a Recirquel artistái, a „porond Apollónjaiként” értelmezik újra az előadó-művészeti műfajokat.

Első alkalommal mutatták be július 5. és 28. között Franciaországban a Recirquel 2018-ban debütált előadását, a My Land-et, amelyet tavaly a kritikusok a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiválján, az Edinburgh Festival-on a legjobb produkciónak értékeltek.  A Vági Bence rendezte alkotás ezúttal a franciaországi Festival OFF d’Avignon közönségét és a francia kritikusokat kápráztatta el: a kritikusok a „homok isteneiként” és a „porond Apollónjaiként” aposztrofálták a társulat artistáit, akik szerintük „fluid mozgásukkal, érzékiségükkel újraértelmezik az előadó-művészeti műfajokat”.

„Nagyon komoly sikerként értékeljük, hogy az egyébként rendkívül kritikus francia közönség előtt, a fesztivál szervezői által sem várt módon már az első naptól kezdve telt házzal futott az előadásunk” – mondta Vági Bence. A Recirquel alapító-művészeti vezetője hozzátette, a szakmai érdeklődés is folyamatos, és már a fesztivál ideje alatt több franciaországi előadásra leszerződtek. „Nagyon nagy szó, hogy több hónapon, ráadásul az ország legkülönbözőbb pontjain láthat egy magyar kulturális produkciót a francia közönség, köszönhetően a franciaországi Nemzeti Színházak Szövetsége meghívásának” – tette hozzá Vági.

A kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző My Land – amely az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba – idén többek közt látható lesz a skóciai Edinburgh Fringe és a hollandiai Cultura Nova fesztiválokon is. A magyar közönség legközelebb szeptemberben 13-án láthatja a My Land-et a Müpa színpadán.

Recirquel – My Land / OFFICIAL TRAILER (2018) from Recirquel on Vimeo.

Fotó: Pályi Zsófia

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal