Tudod már, mit csinálsz a hosszú hétvégén?

2018. október 18.
Újcirkusz, izgalmas mozifilmek és egy szuper jó könyv - ezek azok, amiket ajánljuk a hosszú hétvégére!

Mozizz egy nagyot!

Október 20-23. között a 8. Mozinet Filmnapokon Oscar-díjat nyert, vagy jelölt alkotók filmjei nézhetjük meg premier előtt országosan több art moziban. Paolo Sorrentino Berlusconit bemutató gigantikus alkotása, Asghar Farhadi Mindenki tudja című feszes thrillere az Oscar-díjas Penélope Cruz és Javier Bardem főszereplésével, az Oscar- és BAFTA-díjas lengyel Pawel Pawlikowski Hidegháborúja, a lebilincselően izgalmas kolumbiai Az átkelés madarai, az első libanoni film Oscar-jelölt film, A sértés most lesznek először láthatóak itthon. A filmvetítéseket számos ingyenesen látogatható kiegészítő program színesíti majd a budapesti Puskin moziban. Lesz „Sértődj velünk” játék, akusztikus jazz koncert, közönségtalálkozó Natalia Reyes-szel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel, valamint az idén 20 éves Mozinetszülinapi bulija és borkóstoló.


Világklasszis artistákkal!

Budapesten is bemutatja legújabb, My Land című produkcióját a Recirquel Újcirkusz Társulat. A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató előadás a világ legnagyobb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Fringe-en debütált augusztusban, ahol a kritikusok véleménye alapján több ezer produkció közül a legjobbnak bizonyult. A kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás, amely az ember és az anyaföld kapcsolatát állítja fókuszba, október 16-tól látható Magyarországon a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében. Előadások a hosszú hétvégén: 2018.10.16. 19:00 PREMIER Müpa Budapest, 2018.10.17. 19:00 Müpa Budapest, 2018.10.18. 19:00 Müpa Budapest,  2018.10.19. 19:00 Müpa Budapest, 2018.10.21. 15:00 Müpa Budapest, 2018.10.21. 19:00 Müpa Budapest (Jegyekért kattints IDE!)

Kuckózz be egy jó könyvvel!

Ha a hosszú hétvégén inkább bekuckóznál egy jó könyvvel, akkor szerezd be gyorsan a frissen megjelent Khaled Hosseini Ima a tengeren című könyvét, amelyet Dan Williams illusztrációi díszítenek. Khaled Hosseinit a Törökországban tengerbe fulladt hároméves szíriai kisfiú, Alan Kurdi szörnyű tragédiája indította arra, hogy emléket állítson azoknak a családoknak, akiknek háborúk és fegyveres konfliktusok miatt el kellett hagyniuk otthonaikat.A holdfényes tengerparton egy apa az ölében alvó fiával együtt a hajnalt és a hajójuk érkezését várja. Az apa gyerekkora hosszú nyarairól mesél. Felidézi nagyapja házát Szíriában, a szélben susogó olajfák hangját, az élettől pezsgő Homsz városát, a zsúfolt sikátorokat, a mecsetet és a hatalmas bazárt. Azokat az időket, amikor még nem köpködtek bombákat az egek, és még nem kellett menekülniük. Amint felkel a nap, neki kell vágniuk a veszélyes tengeri útnak, hogy a pusztulást maguk mögött hagyva új otthont keressenek. (Libri – IDE kattints!)