Szuper programok a Szigeten gyerekkel is

2019. augusztus 06.
Már csak egy nap és kezdődik a Sziget Fesztivál. A rengeteg zenei program mellett a kicsiket is bátran magunkkal vihetjük, mert több program nekik is szól.

Picit mindig új Luminárium

Igaz, hogy nem újdonság, de kicsit mindig más, a gyerekek pedig kortól függetlenül nagyon élvezik. Az angliai Architects of Air minden évben újabb csoda világgal örvendezteti meg a fesztivál látogatókat. A minden nap 12 és éjjel 1 óra között látogatható Luminárium idei épülete a Daedalum, ami a világon első alkalommal a Szigeten lesz látható. A Daedalum 19 tojás formájú kupolából álló labirintus. Bent bolyongva két egyedi, csak ebben az épületben látható részletet figyelhetünk meg: az egyik egy csodálatos szivárvány színű fa a másik pedig egy tágas a római Pantheon által ihletett különleges terem.

Újdonság: Hangolóra

Minden nap 13 óra és 20 óra között interaktív keretek között próbálhatunk ki hangszereket: elektromos dob, zongora és gitár mind ránk várnak. Még az is lehet, hogy itt derül ki, hogy vérbeli muzsikus a csemeténk!

Élőszobros bajnokság

A világ minden tájáról jelentkező művészek közül a 12 legjobb produkció mutatkozik be a fesztiválon.
A fellépők – a Szitizenek figyelme mellett – a zsűri fődíjáért is versengenek, hiszen a nyertes meghívást kap az Élőszobor világbajnokságra, a holland World Living Statues Festivalra! Keresd az élő mozdulatlanság művészeit a Színház és Táncsátor és a Vándor Vurstli melletti sétaúton!

Vándor Vurstli

A Karzat Színház utcaszínházi előadása nemzetközi vendégművészekkel naponta több alkalommal is várja a mesék és kalandok kedvelőit. A Karzat Színház múltidéző házi vidámparkja a Vándor Vurstli, a magyar vásári szórakoztatás városligeti hagyományainak őrzője változatlan jókedvvel és varázslatos játékokkal várja a játékos lelkű Szigetelőket a fesztivál mind a hét napján.

Felsorakozik számos célbadobó, lövő és találó játékszerkezet, amik együttesen biztosítják a jelenlevő úri közönség szórakoztatását. Bűvész, bábszínház, jósok és jövendőmondók, zsonglőrök, artisták és mindezek megkoronázásaképpen Németország legkisebb óriáskereke várja már megszokott helyén a lelkes törzsvendégeket és a csodálkozó újoncokat. A részletes programot itt találod!