Juhász Anna nagykövetként az olvasásért

2019. december 15.
Habár épp két hónapja a 2010-ben alapított Hadik Irodalmi Szalon ezen a néven befejezte működését a budai kávéházban, Juhász Anna továbbra is otthona, Újbuda művészeti fellendülésén dolgozik majd: december 13-án Újbuda tiszteletbeli kulturális nagykövetének nevezte ki Dr. László Imre polgármester.

Juhász Annát, a Pura Poesia irodalmi vlog és a Marie Claire Olvasói Klub szerkesztőjét már ismerhetitek, hiszen László Krisztina főszerkesztő mutatta be A munkám a szenvedélyem rovatban, ezt követően másfél éve állandó szerzőnkként dolgozik azon, hogy az irodalom és az olvasás világát közelebb hozza mindannyiunkhoz. Az egyetemet elvégezve, irodalmárként és olvasásnépszerűsítő aktivistaként több mint tíz éves munkája során Budapesten újra népszerű lett a kávéházi irodalmi beszélgetés, hisz a Hadik, a New York, a Centrál, a Városliget Kávéházakban elsőként alapított szalonbeszélgetéseket.

A rendezvényeken klasszikus és kortárs költészet, egy-egy fontos regény vagy évforduló is lehet téma, mindig valamilyen társművészeti ág bevonásával. Az irodalmi sorozatok népszerűségét mutatja, hogy ma már havonta több mint ezer látogató érkezik a műhelyekbe. Habár épp két hónapja a 2010-ben alapított Hadik Irodalmi Szalon ezen a néven befejezte működését a budai kávéházban, Juhász Anna továbbra is otthona, Újbuda művészeti fellendülésén dolgozik majd: december 13-án Újbuda tiszteletbeli kulturális nagykövetének nevezte ki Dr. László Imre polgármester.

Hogy mit csinál egy kulturális nagykövet? Juhász Anna elmondta, a jövőbeli feladatok között lesz magasabb, nemzetközi szintre emelni a kerületben tapasztalható kulturális életet, még inkább elhelyezni Újbudát a Főváros és az ország kulturális térképén, illetve a nevéhez kapcsolható, olvasásnépszerűsítő munka folytatásával megmutatni, hogy az irodalom, a könyvek világa az a közös nyelv, ami valódi közösséget hoz létre.

A kulturális misszióból a Marie Claire olvasóinak is bőven jut majd: a Pura Poesia januártól folytatódik, a Marie Claire Olvasói Klubban is kéthetente találkozhattok könyvajánlókkal, illetve az ott bemutatott könyveket meg is nyerhetitek. Sőt ez a rovat beköltözik a print magazinba is, így hónapról hónapra követhetitek Anna ajánlott könyveit, és jelmondatát, hogy az irodalom világnézet!

Fotó: Boldog Ati