Januárban újra indul a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

2020. január 01.
2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban hatodik alkalommal rendezik meg BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált, a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi ünnepét és versenyét.

A tavalyi évek közönségsikerére alapozva a BIDF ismét elhozza azokat az egyedi, különleges, díjnyertes,  köztük 11 Oscarra nevezett, valamint Sundance, Európa, IDFA,-díjas,  és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira is jelölt alkotásokat, melyeket Magyarországon először, csak a BIDF-en láthatnak az emberi sorsok, valódi élettörténetek, társadalmi kérdések iránt nyitott nézők.

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, akik között van Oscar-díjas filmrendező is, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt a pénzdíjakról, hat kategóriában. Ezek a Harc a szabadságodért, Harc az identitásodért, Harc a gyermekedért, Harc az álmaidért, a Fiatal filmesek rövidfilm versenye és a Magyar verseny.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is, így az élmények egyszerre személyes és közös átélése, átbeszélése révén valódi fesztiválközönséggé válik.

Azoknak a nézőknek, akik a kiemelkedő érdeklődés miatt nem szeretnének lemaradni a 2020-as BIDF filmjeiről vagy szívesen ajándékoznának ismerőseiknek karácsonyra nívós fesztiválélményt, már most lehetőségük van elővételben jegyeket, bérletet vásárolni a BIDF és Cinema City Aréna weboldalán valamint a moziban.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk, a meztelen valóságot mesélik el. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2020 – as BIDF versenyfilmjei ismét átütőek, egyediek, művészi megfogalmazásban tabukat döntögetnek.

További információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook oldalán olvasható.