A hiányzó részek súlya

2020. február 19.
A recycling jegyében folytatja az alkotást Klimo Péter, a képzőművész új munkáiból a héten nyílik kiállítás.

Második alkalommal mutatja be önálló tárlaton képzőművészeti alkotásait Klimo Péter látványtervező, színházi és filmes díszlet- és jelmeztervező. Ahogy korábbi munkáin láthattuk, a környezettudatosság nem a témáiban, hanem az anyaghasználatában jelenik meg, mivel újrahasznosítja a kidobott, időrágta, rozsdás vaslemezeket, penészedő fatáblákat, foltos alumíniumlapokat. Minden olyan anyagot, amiben csak meglátja az idő múlásával létrejövő örökkévalóságot, képei alakjainak sűrű, mintegy 4 dimenziós közegét.

Új munkái egyrészt a korábbiaknál is személyesebb hangvételű, már-már intim emlékképekből állnak össze önvallomássá, másrészt reflektálnak a közelmúlt természeti katasztrófájára is, Égő föld címen.

Topor Tünde művészettörténész szerint „Klimo Péter képei szinte maguktól előtűnő jelek, valami tompa sugárzással arra emlékeztetik nézőiket: rövid ideig tartó színpadi jelenlét után minden szerelem, minden érzés, minden fájdalom és minden szereplő is eltűnik majd a süllyesztőben. De a kettő, az előtűnés és az eltűnés között mégiscsak történnek velünk dolgok.”

Klimo Péter 2 című kiállítása a 11. kerületi volt Scheffer, ma Tér galériában látható február 21. és április 17. között. A két hónap alatt több irodalmi beszélgetésre és személyes tárlatvezetésre is számíthatunk.

Olvasd el korábbi interjúnkat is!