Palya Bea új dalában az élet minden szépsége benne van

2020. május 17.
Izgalmas dalpremierrel lepte meg rajongóit Palya Bea. Az Élet című dala bár a karantén előtt született, üzenete nagyon aktuális a jelenlegi helyzetben. Az élet szeretetéről szól és a háláról, hogy itt élhetünk ezen a Földön. Aki meghallgatja ezt a dalt, zsigereiben érzi az élet minden szépségét.

„A válásom után pár hónappal összefutottam egy híres íróval az utcán, még égetett engem belül a gyász, s megkérdeztem tőle, »te mondd csak, van élet a válás után?« Csak az van! – vágta rá nevetve, és akkor ott megfordult bennem valami” – mesélte Palya Bea az Önismeret a karanténban beszélgetéssorozatunkban nemrégiben a Marie Claire Insta-oldalán. Bea a válását követő traumatikus tanulási szakasz után egy teljesebb, az életet sokkal jobban értékelő, kevésbé panaszkodó, őszintébb emberré vált. Másképp értékeli a saját életét, a hála kifejezését napi gyakorlattá tette, s jobban tudja élvezni az élet apró örömeit. A nagy felismerés után elkezdett azon gondolkodni, hogyan tudná zenében kifejezni ezt az újfajta életörömöt. A magyar zenében kutakodott, ritmusokkal játszott, mindenképpen olyan dalokat akart létrehozni, amelyek azonnal táncra perdítik a hallgatót, s mosolyt csalnak az arcára. Végül megszületett az ÉLET című albuma, amelyről első single-ként az ÉLET című dalt – és annak a Laverock által készített remix-ét – május 16-án mutatták be az online térben a nagyközönségnek.

Közösségi videoklip

Bea és munkatársai már az új dalok felvételének idején is szerettek volna klipet készíteni ehhez a dalhoz, de a forgatásra a kialakult helyzet miatt nem volt lehetőségük. Végül egy közösségi videoklipet hoztak létre, amelyhez rajongóktól, partnerektől, művészektől, barátoktól, a média szereplőitől, ismert emberektől és civilektől telefonnal készített, mini házi videókat gyűjtöttek be. Ezek a felvételek mind az életörömöt sugározzák és megmutatják, hogy a karanténban is meg lehet találni az örömforrást és a szépséget. Mindezek a klipben egy nagy vizuális egésszé állnak össze, ami az összefogásról, az offline távolságtartásról, ugyanakkor az online kapcsolódás kreatív formáiról szól. Ez a klip biztos, hogy segít majd elfelejteni, vagy átértékelni a hátunk mögött hagyott nehéz heteket.

Fotó: Zentay Zsuzsanna
Ruha, styling: Cselényi Eszter

Hallgasd meg a dalt!

Olvastad már?