Három könyvajánló erre a hétre

2020. november 08.
Három izgalmas könyv, amely három ismert ember nevéhez köthető.

Pokorny Lia: Holnapra is marad (Receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében)

Hogyan lehet fenntartható módon főzni? Pokorny Lia, akiről szokták azt is mondani, hogy a kedvessége a páncélja, megmutatja, hogy még ez sem lehetetlen. A kötet Pokorny Lia egészségtudatos életének kiterjesztése receptek formájában, rengeteg hasznos ötlettel, tudnivalóval, melyek által nemcsak mi lehetünk egészségesebbek, hanem a Föld maga is. Tipikus példája annak, hogyan lehet összekötni a jót a hasznossal. A fenntartható-funkcionális-finom receptek megalkotásakor Lia ráadásul  a téma nagy mestereinek véleményét is kikéri, így vele együtt járhatunk utána annak, milyen is az, amikor a környezetünk védelméért már fakanállal a kezünkben is teszünk. Segítségére volt ebben Főzelékes Feri, azaz Szatmári Ferenc, Karalyos Gábor, a Vegán Hegylakó és a Good Karma étterem is. (21. Század)

Alexander Norman: A dalai láma

Korunk talán legkarizmatikusabb és világszerte legkedveltebb vezetőjének megvilágító erejű élettörténetét érdemes megismernünk behatóbban. Alexander Norman elismert Tibet-szakértő, így biztosak lehetünk benne, hogy a dalai láma egyetlen igazán hiteles életrajzával lesz dolgunk. Ráadásul Norman jó ismerőseként és közeli munkatársaként talán minden más életrajzírójánál közelebbről ismerheti Tendzin Gyacót, a tisztséget 1950 óta betöltő spirituális vezetőt és magát az embert. A könyvből azt is megtudhatjuk, miféle hányattatásokon át vezetett az elszigetelt kis tibeti faluból származó Tendzin Gyaco útja odáig, hogy a világ egyik legősibb és legösszetettebb kultúrájának politikai és szellemi vezetőjévé váljon. (Carthaphilus)

Dr. Csernus Imre: Főnix

Csernus Imre úgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókat és érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni és megélni a jelen kihívásait. Tavaly készült interjúnkat Csernus Imrével ITT olvashatod el! (Jaffa)

Olvass tovább!