Még elférne egy-egy gyerekkönyv a fa alatt? Ezek közül válassz!

2020. december 23.
Még odaférne egy-egy könyv az ajándékok mellé? Segítünk választani! Jöhet egy jó Rumini-kötet, esetleg agyafúrt logikai feladványok, vagy maga a teremtéstörténet mesekönyvben elbeszélve?

Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ

Folytatódik a Rumini világa, itt a tizedik kötet! Vajon létezik Megantisz, az elsüllyedt birodalom? Sellők és sellővadászok, dobócsillagos ugróegerek és törpekenguruk, tavi tigrisek és mélytengeri szörnyetegek hajóznak, úsznak és ugrálnak keresztül és kasul a regény lapjain.

Pásztohy Panka: Pitypang és Lili – Pitypang és a hókutya

A legkisebbek kedvenc története folytatódik. Ezen a télen eddig nem sok hóval találkoztunk… Na de ki gondolta volna, hogy lehet bent is, hó nélkül hóembert építeni?! Hogy hogyan? A kötetből kiderül!

Dan Moore: 200 rejtvénnyel a Föld körül

Nagyobb gyerekeknek, sőt, felnőtteknek is izgalmas ajándék lehet Dan Moore rejtvényszakértő könyve. Ez a kötet most a Nyolcvan nap alatt a Föld körül tematikáját járja körül, és 200 izgalmas logikai feladványt rejt. Bevezető a filozófia és a matematika világába a lehető legérdekfeszítőbb módon.

Wéber Anikó: Hanga régi karácsonyai

Ez a karácsonyi történet nem maradhat el idén! Hanga, a hópihe minden évben lehull a földre karácsonykor, de mindig más korba érkezik: hol Mária Valéria hercegnőhöz, hol Szendrey Júlia otthonába, hol Andrássy Gyula intézőjének kisfiához, hol egy régi magyar faluba, hol pedig a mai Budapestre. Közben megtudja, mi is az a karácsony, és hogyan ünnepelték különböző korokban.

Lackfi János: A teremtés

Joseph Haydn zeneszerző zenében fogalmazta meg a világteremtés hatalmas munkáját és örömét, Lackfi pedig a teremtést mesekönyv formájában dolgozta fel. Hogyan lesznek a semmiből izgő-mozgó, gondolkodó emberek? A gyönyörűen illusztrált történetből megtudhatjuk.

Julia Donaldson: Counting Creatures

Számoljunk bébiállatokat angolul! Ez a gyönyörű mesekönyv kihajtós oldalakkal, elképesztően gyönyörű grafikákkal nyűgöz le minket, és a képek nézegetése közben még némi játékos nyelvtanulást is beiktathatunk a meseidőbe.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!