Komolyzenei élmény streamingszárnyakon

2021. január 09.
A Nemzeti Filharmonikusok meghirdetett hangversenyei az adott időpontban, módosított műsorral meghallgathatók lesznek a MÜPA oldalán. S hogy az élmény még inkább hasonlítson az élő előadásra, ezek a zenés estek nem felvételről fognak menni, hanem live streaming közvetítéssel a BBNH-ból.

Zenebarátok körében hagyománynak számít hangversennyel zárni az évet, és azzal köszönteni az újat. Hiába reménykedtünk abban, hogy talán 2021 januárja már mentes lesz minden korlátozástól, az előadóművész és közönsége közvetlen találkozására úgy látszik, még várni kell. És addig? Sorra maradnak el a várva várt koncertek? Erről szó sincs. A Nemzeti Filharmonikusok meghirdetett hangversenyei az adott időpontban, módosított műsorral meghallgathatók lesznek a MÜPA oldalán.

A január 14-re meghirdetett hangverseny helyett a kórus kamarakoncertjének előadását hallhatjuk. A közvetlen hangulatot és élményt ebben az esetben is az élő streamelés adja az alábbi programmal: Heinrich Schütz: An den Wassern zu Babel, Andreas Hammerschimdt: Ach Jesus stirbt és Johann Michael Bach: Nun hab ich überwunden. A második egységben két Franz Schubert zongoradarab hangzik el, majd Szergej Rachmaninov: Vesperás című művéből lesznek részletek. Az estet Horváth Márton Levente: O salutaris hostia, Csemiczky Miklós: Pater noster, Orbán György: 90. genfi zsoltár  /zongora/ és 150. genfi zsoltár /zongora/ darabjai zárják. Közreműködik Bizják Dóra zongoraművész.

A Nemzeti Filharmonikusoknak fontos a közönsége, ezért ebben az átmeneti időszakban is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne kelljen nélkülöznünk a zenei élményt.

Fotó: MNF – Csatlós Norbert

Olvass tovább!