Programot keresel augusztusra?

2021. július 07.
Kiállítás a Káli-medencében, szuper koncertek a VeszprémFeszten, de idén az Ördögkatlan Fesztivál sem marad el. Merre érdemes elindulni augusztusban, ha programokra vágyunk?

Mesterséges intelligencia a Káli-medencében

Július elejétől egészen szeptember 5-ig látogatható a Pegazus és a Voiluk Projects szervezésében a Klara and The Sun kiállítás és programsorozat Szentbékkállán. A Klara and the Sun kiállítást Kazuo Ishiguro hasonló című könyve ihlette. A szerző elragadó érzékenységgel ábrázolja Klara karakterét. Klara türelmes, előzékeny és jóval több empátia szorult belé mint a legtöbb emberbe. Nem véletlenül, hiszen Klara nem ember, hanem egy mesterséges barát (AF), technikailag pedig egy napelemes robot. A kiállítás tizenegy művész munkáján keresztül reflektál ezekre a korántsem egyértelmű tartalmi tipikákra, amik meghatározzák viszonyunkat a természettel, a technológiával és egymással, de talán legfőképpen magával a létezéssel.

A kiállítás ingyenesen látogatható. Bővebb infó ITT!

Jön a 14. Ördögkatlan

Idén végre ismért lesz Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3. és 7. között a megszokott helyen. A fesztivál védnőkét, Törőcsik Marit időközben elvesztettük, így a fesztivál egyik kiemelkedő programja lesz augusztus 6-án, hogy Mozart Requiemjével emlékeznek rá. Milyen programokra számíthatunk még? Jön a Nézőművészeti Kft. előadása, fellép Bereményi Géza, a 30Y, a Szent Efrém Kórus Háy Jánossal kiegészülve, és irodalmi programokra is számíthatunk a Pannon Tükör szervezésében. A programok még szervezés alatt, de a részletekért kattints IDE.

Izgalmas koncertek a VeszprémFeszten

Augusztus végén is találunk még izgalmas programot magunknak. A VeszprémFeszt különleges zenei kínálattal, egyetlen külföldi sztár mellett hazai művészek koncertjeivel várja közönségét augusztus 17. és 21. között. Tom Jones, a Jazz+Az és a VeszprémFest Classic koncertek mellett jön az LGT sztárjaival színpadra lépő Zenevonat és a 25 éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers. A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében három rendkívüli produkciót láthat a közönség. A sorozat nyitányaként, augusztus 17-én, a VeszprémFest történetében legtöbbször fellépett művész, Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet. Augusztus 18-án a Paganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett az a Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra, aki 2004-ben ott volt az első fesztivál fellépői között. Augusztus 19-én pedig, mintegy záróakkordként, Tompos Kátya és Balázs János Cziffra Café című estjét élvezhetik a nézők.

Bővebb infó ITT!

Olvass tovább!