Újra a Müpa színpadán a Recirquel legnépszerűbb előadásai

2021. július 11. |

Több hónapos kényszerű szünet után újra nézők előtt játssza legnépszerűbb cirque danse produkcióit az újcirkusz műfajának legismertebb hazai társulata. Június 25. és július 4. között összesen kilenc alkalommal állítják színre a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amort, valamint az ember és az anyaföld kapcsolatát kutató My Landet.

A tavaly ősszel bemutatott Solus Amort mindössze néhány alkalommal láthatta a magyar közönség, viszont már ekkor is óriási sikert aratott mind a nézők, mind a szakma körében. Az előadás májusban tért vissza a színpadra, nem is akárhogyan: a magyar társulattal nyílt újra ugyanis a kortárs előadóművészet egyik kiemelkedő játszóhelye, az osztrák Festspielhaus St. Pölten. A szeretet különféle rétegeit felelevenítő produkció csodálatos zenéjét Szirtes Edina szerezte, és egy igazán különleges szereplő is megjelenik a színen: a táncosok mozgatta hatalmas medvebábot a világhírű dél-afrikai bábművész, Janni Younge tervezte, aki a londoni West Enden nagy sikerrel játszott War Horse című produkció élethű lóbábjait is készítette. 

cirkusz-recirquel-mupa-my-land-solus-amor

2018-as bemutatója után hamar a közönség kedvencévé vált az emberiség gyökereit kutató My Land. A produkcióhoz Vági hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, akik nemcsak tudásukkal, de személyes élettörténetükkel is hozzájárultak a produkció sikeréhez. A My Land nemcsak itthon, de nemzetközileg is hamar az egyik legkeresettebb előadássá vált: bemutatója óta számos országban és színházban megfordult teltházas előadásokkal, köztük Európa olyan rangos művészeti fesztiváljain, mint az Avignon Le OFF vagy az Edinburgh Fringe, ahol a fesztiválkritikusok 4000 program közül a választották legjobbnak az előadást.

cirkusz-recirquel-mupa-my-land

Fotó: Hirling Bálint, Pályi Zsófia

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra