Újra a Müpa színpadán a Recirquel legnépszerűbb előadásai

2021. július 11.
Több hónapos kényszerű szünet után újra nézők előtt játssza legnépszerűbb cirque danse produkcióit az újcirkusz műfajának legismertebb hazai társulata. Június 25. és július 4. között összesen kilenc alkalommal állítják színre a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló Solus Amort, valamint az ember és az anyaföld kapcsolatát kutató My Landet.

A tavaly ősszel bemutatott Solus Amort mindössze néhány alkalommal láthatta a magyar közönség, viszont már ekkor is óriási sikert aratott mind a nézők, mind a szakma körében. Az előadás májusban tért vissza a színpadra, nem is akárhogyan: a magyar társulattal nyílt újra ugyanis a kortárs előadóművészet egyik kiemelkedő játszóhelye, az osztrák Festspielhaus St. Pölten. A szeretet különféle rétegeit felelevenítő produkció csodálatos zenéjét Szirtes Edina szerezte, és egy igazán különleges szereplő is megjelenik a színen: a táncosok mozgatta hatalmas medvebábot a világhírű dél-afrikai bábművész, Janni Younge tervezte, aki a londoni West Enden nagy sikerrel játszott War Horse című produkció élethű lóbábjait is készítette. 

cirkusz-recirquel-mupa-my-land-solus-amor

2018-as bemutatója után hamar a közönség kedvencévé vált az emberiség gyökereit kutató My Land. A produkcióhoz Vági hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg, akik nemcsak tudásukkal, de személyes élettörténetükkel is hozzájárultak a produkció sikeréhez. A My Land nemcsak itthon, de nemzetközileg is hamar az egyik legkeresettebb előadássá vált: bemutatója óta számos országban és színházban megfordult teltházas előadásokkal, köztük Európa olyan rangos művészeti fesztiváljain, mint az Avignon Le OFF vagy az Edinburgh Fringe, ahol a fesztiválkritikusok 4000 program közül a választották legjobbnak az előadást.

cirkusz-recirquel-mupa-my-land

Fotó: Hirling Bálint, Pályi Zsófia

Olvass tovább!