Ingyenes jazzkoncertek Székesfehérváron

2021. július 24.
Augusztus 9. és 11. között Székesfehérváron idén is lesz Alba Regie Feszt. Az 1967-ben elindított kultúrmisszió célja, hogy az igényes, mégis befogadható muzsikát az utca embere is megszeresse.

Három napon keresztül nem lesz megállás. A Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon hazánk legnevesebb jazz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő előadói adnak koncertet. Augusztus 9-én a Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György koncertje vár minket, másnap a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project. Folytatva a sort a záró napon, augusztus 11-én is igazi nagyágyúk, a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt adnak koncertet.

Mörk az Alba Regia Feszten

A sztárzenészek felvonultatása mellett, a fesztivál küldetése, hogy fellépési lehetőséget adjon a fiatal tehetségek számára. Idén az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek, hogy mi egy pillanatig se maradjunk zenei táplálék nélkül.

„Kiváltságos dolog volt tavaly, hogy a város és a Kodolányi János Egyetem támogatásával a rendkívüli helyzet ellenére is meg tudtuk tartani az Alba Regia Fesztet – mondja Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője. – Az ilyen visszatérő események is növelik a biztonságérzetünket, azt mutatják, hogy van remény arra, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásába. Mindamellett az Alba Regia egy fontos turisztikai és közösségi esemény a városban, amely a zene és a társaság ereje által segít a lelki töltekezésben.”

Vörös Janka a színpadon

A fesztiválról bővebb infót ITT találsz!

Fotó: Barcsik Géza

Olvass tovább!