Klippremier: Szakács Gergő új dala messzire repít minket

2022. április 07.
Újabb dalt mutat be a hamarosan érkező nagylemezéről Szakács Gergő, ráadásul olyan klippel, amitől mindenkinek utazni támad kedve.

Fantasztikus környezetben forgatta le profi csapattal friss videóját Szakács Gergő, akivel interjút A férfi, aki bejön nekünk sorozatunkban is olvashattál már. Ahogy ő fogalmazott, a
Nincsen út című szerzemény egy spiripop stílusú dal, amely egy a több mint tíz évnyi zenei és érzelmi evolúció állomásaiból épül fel. Az új, Evolúció című albumot április 28-án az Akvárium színpadán mutatja be.

A magával ragadó klip ötlete Gergő egyik utazása során született meg benne: „Piran az egyik kedvenc kocsival is elérhető helyem, úgyhogy januárban kiutaztam oda pár napra, hogy adjak egy utolsó lökést a lemez befejezéséhez. Egyik reggel néztem a tengert, és egyszer csak jönni kezdtek a Nincsen út első versszakának szavai. Mivel elég vizuális típusvagyok, így a klip is egyből elkezdett pörögni a fejemben: egy dzsungelt láttam magam előtt.”

A dzsungel képe annyira beégett a fejébe, hogy végül az egész album vizualitását is ez a motívum meghatározta meg. Gergő azt is elárulta, hogyan is forgott a klip, amelynek izgalmas munkálataira Nagy Bence, Lévai-Hangyássy Bence, valamint László Péter drónpilóta tartott vele.

„Tavaly nyáron egy barátom mesélt Madeiráról, és beugrott, hogy talán arra is alkalmas lehet ez a hely, hogy ott készítsük el a klipet. Rákerestem a képekre, és pont azt láttam, amit szerettem volna. Végül négy napig tartott a forgatás: a hegyekben 3 fok volt, az óceánparton pedig 24. Rövidnadrágban, átázott cipőben jártuk be az egész szigetet. Az időjárás is mellénk szegődött: amikor ködre volt szükségünk, köd volt, de amikor napsütésben nézett volna ki a legjobban az adott helyszín, akkor ragyogott a nap. Az egész sziget olyan volt, mintha egy giga stáb bevilágította és berendezte volna előre csak nekünk.”

Az énekes hozzátette, a legjobb helyszínekért sokszor le kellett tériük az útról, és felkapaszkodni a hegyekre, vagy éppen egy vízesés alá bemászni. Pont ezek a kitérők adták meg a forgatás vezérelvét: „Amerre mennék, nincsen út.”

Olvass tovább!