Marge megújulva tért vissza új lemezével: a Zsuzs egy őszinte vallomás

2022. május 08.
Egy percig sem pihent, de most visszatért a magyar zenei közéletbe Marge. Anyák napjára időzítette új lemeze debütálását, hiszen idejének nagy részét az imádott családjával töltött idő teszi ki. Az énekesnő most azt szerette volna megmutatni egy különleges albumon, hogy milyen is a benne élő Zsuzs.

„Szerettem volna megkeresni magamban azt a szikrát, amit régen éreztem amikor énekeltem. Amikor azért írtunk dalokat a barátaimmal, hogy utána kazettán, discmanben visszahallgassuk és örüljünk magunknak offline. Zsuzs néven énekeltem korábban, és a bennem rejlő Zsuzs inspirálta a lemezt. Meghallgattam a régi a dalaimat, amik akkor foglalkoztattak, amikor még nem volt nyomás rajtam Marge-ként. 2020. december 31-én írtam a Pille, a Pendrive és a Magad című dalokat. Eltelt pár hónap és Fodor Máriusznak köszönhetően megismertem Hundred Sinset, ami az egyik legjobb dolog, ami most történhetett a hangommal” – mesélte a folyamatokról.

marge-visszateres-uj-lemez-zsuzs

A dalszövegek tekintetében Marge-nak nagyon fontos, hogy az aktuális társadalmi helyzetek adta témákat feszegesse: azt, hogy milyen hatással volt ránk a pandémia, a háborús helyzet, és rá az első kislánya érkezése: „Utólag úgy érzem, ő adta nekem az erőt és a reményt, hogy újra énekelni kezdjek, és meg merjem mutatni azt, aki lettem a gyökereimbe kapaszkodva, így ő is szerepet kap a lemezen. Nagyon sok változáson mentem keresztül az elmúlt években és ezek kellettek ahhoz, hogy most itt legyek, és az, aki. Tudom, hogy most jobban tudom már csinálni. De nem hagyhattam szó nélkül a hibáimat sem. A Zsuzs egy vallomás, és egy ajándék magamnak. Őszinte, nyers, van benne szorongás fájdalom elengedés, befogadás, elfogadás, küzdelem és sok-sok szeretet. Olyan, mint amilyen én vagyok. Akinek fontos, hogy ki voltam, ki lettem, és ki lehetnék még ha jó úton maradok. Most szeretném jól csinálni. Ez a lemez ajándék magamnak anyák napjára. Önmagamat ajándékozom, hogy tessék dolgozz vele. Ez vagy te. Ismerd meg, változtasd, fogadd el és szeresd. Nekem ez már win. Hundred Sins a legjobbat hozza ki belőlem. Nagyon szeretek vele dolgozni. Azt hiszem, jól működünk együtt, és ez nekem nagyon fontos. Onnan tudom, hogy működik, hogy írok valami hülyeséget, és megkérem, hogy hallgassa meg. Régen csak úgy mutattam meg dolgokat, ha kitaláltam már. Féltem. Most nem félek, mert ő megmondja a véleményét, nem hagyja rám, vagy választja az egyszerűbb utat. Ismerjetek meg. Itt vagyok: Zsuzs.”

Olvass tovább!