„Nem az számít, hova születsz, az számít, hol akarsz élni” – TEDxLibertyBridgeWomen: Eke Angéla

2022. június 05.
Eke Angéla egy lelkig hatoló túlélési útmutatóval szolgál, miközben empátiára tanít és újratervezésre sarkall, egy élhetőbb jövő reményében.

„Ha azt hiszitek, hogy ma azért jöttem ide, hogy arra kérjelek titeket, mentsük meg a bolygót, akkor gyorsan szeretném is tisztázni: nem!”

Angéla véleményformáló, aki bár aktívan tesz az állat- és környezetvédelemért, nem szereti, ha aktivistának címkézik. Abban hisz, hogy kimagasló empátiával élni a társadalomban nem kiugró teljesítmény, hanem alapvető emberi kötelesség. A Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szak báb szakirányán végzett. A szabadúszói létnek hála, játszik fővárosi kőszínházakban, független társulatoknál és vidéken is. Jelenleg a Radnóti Színház Tesla Laborban, a Szkénében, a Trafó produkcióiban és a Trojka Színházi Társulásban látható. 2016-ban munkáját Junior Prima díjjal is elismerték. Rendszeresen részt vállal hazai, formabontó művészeti kezdeményezésekben, emellett fontos számára, hogy önálló projektjeiben, például a TEDxLibertyBridgeWomen eseményen színpadra vitt performanszában is a társadalmi érzékenyítés témakörét helyezze fókuszba. Miért van minden eddiginél nagyobb szükség az empátiára, és megmenthető-e a bolygónk?

Az előadást egy miniperformansz keretein belül, egy installációs elemmel vezette fel Angéla, amely egy közösségi aktivitás eredményeképp jött létre, szintén a tudatosság jegyében. Míg az alapanyagul szolgáló nejlonzacskók idegen felajánlásokból érkeztek, maga a kivitelezés és a megvalósítás a PINKPONILO közösségi varrodával együttműködve jött létre.

Olvass tovább!